joi, 28 martie, 2024

Razboi urias intre judecatori si mafia italiana! Copiii mafiotilor au devenit tintele principale

Distribuie:

Publicat:

Tribunalul pentru tineri din Reggio Calabria, din sudul Italiei, lupta impotriva temutei ‘Ndrangheta folosind o noua forma de interventie, care si-a propus sa rupa legaturile dintre familiile de mafioti si copiii acestora, scrie Quartz, pentru a schimba viitorul organizatiei criminale.  

Procedura prevede despartirea copiilor de catre parinti imediat dupa ce familia sau unul dintre parinti sunt investigati pentru activitati legate de crima organizata si plasarea copiilor in grija statului. Din 2012, aproximativ 40 de proceduri de limitare a drepturilor parentale -in special in cazul tatilor- au fost initiate de tribunal. Mai mult, pentru a taia si mai mult legatura copiilor cu Mafia, acestia sunt trimisi in alte regiuni ale Italiei si scolarizati acolo.
‘Ndrangheta este cea mai raspandita dintre ramurile Mafiei italiene si, la fel ca in cazul celorlalte ramuri, cultura se bazeaza pe figura masculina a tatalui care este sef si totodata tata de familie. La randul sau mama transmite copiilor valorile Mafiei, cum este legea tacerii Omerta, respectul si onoarea. Baietii isi vor urma tatal in organizatia mafiota, in timp ce fiicele sunt cruciale pentru strategiile si aliante, prin casatorie. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img