vineri, 26 aprilie, 2024

Razele UV si sanatatea ochilor: de ce sa porti ochelari si palarii

Distribuie:

Publicat:

Este foarte important să folosim ochelari de soare sau pălării încă din tinerețe, deoarece expunerea îndelungată la razele UV ne poate afecta vederea.

Zilele de vară se traduc ca ”multe ore de stat în soare”. Așa cum ne protejăm pielea de razele UV, aplicând creme cu factor de protecție, la fel trebuie să acționăm și în privița ochilor. Este foarte important să folosim ochelari de soare sau pălării încă din tinerețe, deoarece expunerea îndelungată la razele UV ne poate afecta vederea.

Indiferent că vorbim de lumina produsă de soare sau de razele artificiale, ambele pot deteriora țesuturile de la suprafața ochilor, corneea și lentilele. Din păcate, multe persoane nu sunt conștiente de pericolele la care se expun, iar purtarea ochelarilor de soare poate ține la distanță riscul de orbire sau apariția tumorilor.

Razele UV, un pericol pentru sănătatea ochilor

Expunerea la razele UV poate reprezenta un risc de apariție a bolilor și problemelor oculare. Câteva dintre afecțiunile care pot fi evitate prin simpla purtare a ochelarilor de soare sunt:

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img