joi, 28 martie, 2024

Razvan Cuc: ‘Anul acesta veti vedea 150 de kilometri de cale ferata modernizati pe Coridorul IV, de la Constanta la Arad’

Distribuie:

Publicat:

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a susținut, miercuri seara, că infrastructura feroviară va fi îmbunătățită în acest an, referindu-se atât la kilometri de cale ferată, cât și la material rulant, potrivit news.ro.

 

„Anul acesta veți vedea 150 de kilometri de cale ferată modernizați pe Coridorul IV, de la Constanța la Arad. (…) Modernizarea pe acest coridor implică creșterea vitezei la 160 de kilometri pentru transportul de persoane și 120 de kilometri pentru transportul de mărfuri”, a afirmat Răzvan Cuc, miercuri seara, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Transporturilor a subliniat că singura verigă lipsă din Coridorul IV, „de modernizat” este Brașov – Sighișoara. „A fost lansată licitația, este contestată”, a completat Cuc.

Acestea nu sunt singurele modernizări care se vor face pentru infrastructura feroviară și pentru călători.

„În urmă cu o săptămână s-a scos la licitație inclusiv pachetul de achiziție pentru 40 de rame electrice, deci cumpărăm material rulant, cumpărăm trenuri noi. (…) Le-am scos la licitație, nu este cu încredințare directă”, a mai spus Cuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img