joi, 18 aprilie, 2024

Reactia DSP Vaslui in cazul barbatului de 35 de ani care a decedat la patru zile dupa rapel

Distribuie:

Publicat:

În urma apariției în spațiul public a informației conform căreia o persoană a decedat la mai puțin de 48 de ore de la efectuarea rapelului, Direcția de Sănătate Publică Vaslui s-a autosesizat cu privire la acest caz.

 În acest context, au fost solicitate informații cu privire la persoana în cauză, Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Centrului de Dializă Nefrocare Vaslui și Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui. Persoana, în vârstă de 35 ani, a fost vaccinată la rapel, în data de 19.03.2021, cu vaccin de la Pfizer BioNTech la Centrul de Dializă Nefrocare Vaslui, cu echipă mobilă.

“În vederea administrării vaccinului, persoanei i s-a efectuat triajul, în urma acestuia fiind declarat apt pentru vaccinare. După imunizare, persoana a fost monitorizată conform procedurilor, neprezentând reacții adverse asociate administrării vaccinului anti-COVID-19. După perioada de monitorizare, sub supravegherea personalului medical din centru, s-a efectuat ședința de dializă fără nicio simptomatologie prezentă. Pacientul a părăsit centrul de dializă fără a prezenta vreun simptom post-imunizare. “ declara Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui

 În data de 21.03.2021, prin S.N.U.A.U. 112 se solicită asistență medicală de urgență de către soția pacientului. Solicitarea a fost încadrată ca fiind cod roșu și s-a alocat un echipaj de terapie intensivă mobilă și în același timp a fost recomandată inițierea manevrelor de resuscitare de bază. Pacientul este găsit de echipaj în stop cardiorespirator și se încep manevrele de resuscitare, pacientul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu diagnosticul Stop cardiorespirator resuscitat reversibil. Ionograma recoltată evidențiază o hiperpotasemie 7mEq/litru, ceea ce a declanșat tulburarea de ritm care a dus la stopul cardiorespirator. Evoluția cazului nu poate fi pusă în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19. Precizăm totodată că pacientul prezenta multiple comorbidități, precum și faptul că nu au existat contraindicații de vaccinare concomitent cu ședința de dializă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img