joi, 25 aprilie, 2024

Reactia DURA a lui Calin Popescu Tariceanu cand a auzit anuntul presedintelui Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Calin Popescu Tariceanu l-a criticat pe Klaus Iohannis, dupa ce presedintele i-a cerut public demisia premierului Viorica Dancila.

"Presedintele nu cunoaste bine care sunt atributele institutionale ale presedintelui. Vreau sa-i atrag atentia ca premierul nu are niciodata nevoie de mandat ca sa plece intr-o vizita. Viorica Dancila vorbeste in numele Guvernului si in numele Romaniei. Politic, presedintele poate sa faca declaratii, sa deschida un razboi cu majoritatea, cu Guvernul, e problema dansului. Majoritatea PSD-ALDE a adoptat intotdeauna o pozitie de respect fata de institutie. Poate sa ceara demisia premierului, cum poate sa o faca orice cetatean. Are aceeasi valoare, nici mai mare, nici mai mica. Urmareste ceva politic. Presedintele face o grava eroare de apreciere. Vrea sa para ce nu este. Nu poate sa controleze prim-ministrul", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.

CITESTE SI: Un realizator tv face un anunt dramatic: ''Ne asteapta vremuri grele…''

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca retrage increderea premierului Viorica Dancila, sustinand ca aceasta nu face fata pozitiei de prim-ministru. Reactia presedintelui a fost comentata, la Antena 3, de Radu Tudor, realizatorul emisiunii "Punctul de intalnire":

"Sincer, ma asteptam ca presedintele Iohannis sa faca un gest dramatic, mai ales ca dupa declaratia facuta ieri in legatura cu intelegerile secrete ale lui Dragnea "cu niste evrei" era extrem de inghesuit din multe puncte de vedere si trebuia sa acopere ceea ce s-a intampla ieri cu un eveniment si mai important. Cererea pentru demisia primului ministru ne duce inapoi in realitatea confruntarii extrem de periculoase dintre palatele Cotroceni si Victoria pe care am trait-o aproape 10 ani in regimul Basescu si care reprezinta cea mai proasta solutie pentru cetatenii romani care asteapta cu totul altceva de la reprezentantii Guvernului", a spus Radu Tudor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img