joi, 28 martie, 2024

Reactii dupa autoevaluarea lui Toader – Domnul ministru a costat statul roman peste 1,3 milioane lei. Sistemul de valori din Romania este clar dat peste cap

Distribuie:

Publicat:

Deputatul USR Claudiu Năsui sustine că ministrul Justitiei a costat statul roman peste un milion de lei, mentionand ca sistemul de valori al României este dat peste cap. Mai mult, parlamentarul a trecut in revista toate actiunile ministrului contestate de magistrati si de o parte a societatii civile.

"Ce a uitat domnul Tudorel Toader să includă în raportul de activitate?

Ministrul justiției și-a publicat ieri raportul după 2 ani de șefie la ministerul justiției. Se pare că domnul Toader a uitat câteva din cele mai semnificative „realizări”.

În primul rând, conform declarației de avere, domnul ministru a costat statul român peste 1,3 milioane de lei în ultimii 2 ani. Destul de mulți bani pentru un bugetar. Hai să vedem ce a făcut domnul Toader de acești bani.

În primul rând, domnul ministru a modificat toate legile justiției, incluzând aici și codul penal și cel de procedură penală. Ca urmare a acestor modificări, am avut celebrul recurs compensatoriu care a eliberat peste 14.000 de condamnați, inclusiv criminali, violatori și traficanți de minori.

Domnul Toader a reușit, de asemenea, să continue dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu și să facă această modificare astfel încât să deservească exact nevoile celui care îi dă ordinele, și anume domnul Dragnea.

Ministrul justiției a fost și cel care a orchestrat revocarea Laurei Codruța Kovesi, încercând să o înlocuiască cu Adina Florea, om de partid și procuror dedicat intereselor acestuia. Un alt război asumat de domnul Toader a fost cel cu procurorul general, domnul Augustin Lazăr, când acesta nu a rămas impasibil la abuzurile din sistemul de justiție.

Atât de disperat a fost domnul ministru pentru a-și motiva vendeta împotriva domnului Augustin Lazăr, încât a invocat chiar fapte comise de un alt procuror tot pe nume Lazăr. Confuzia aceasta de nume nu a fost doar gravă, dar a arătat și gradul de penibilitate al personajului în cauză.

Alte inovații ale domnului ministru includ secția de anchetare a magistraților – o armă politică, despre care ne-au avertizat și Comisia Europeană și Comisia de la Veneția, prin care se încearcă îngenuncherea totală a oricărui magistrat corect din România, precum și OUG 7 care riscă să paralizeze complet justiția.

Nu putem însă încheia capitolul Toader fără a pomeni ultimele realizări ale domnului ministru și anume, sabotarea intenționată și susținută a României în cadrul concursului pentru postul de procuror șef european.

Dacă aceste acțiuni explică cheltuiala de peste 1 milion de lei a statului român cu domnul Toader, înseamnă că sistemul de valori din România este clar dat peste cap și trebuie remediat imediat", a scris Claudiu Nasui pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img