joi, 28 martie, 2024

Reactiile liderilor mondiali dupa ce Emmanuel Macron a castigat ALEGERILE din Franta

Distribuie:

Publicat:

Liderii mondiali i-au transmis mesaje de sustinere si felicitari lui Emmanuel Macron, castigatorul scrutinului prezidential din Franta, care la randul sau le-a multumit “din inima” sustinatorilor si a salutat eforturile adversarei sale, Marine Le Pen.

Germania si Marea Britanie i-au transmis felicitari lui Emmanuel Macron, duminica seara, pentru victoria inregistrata in scrutinul prezidential din Franta.

“Ii transmit felicitari calduroase lui Emmanuel Macron si astept cu nerabdare sa colaboram”, a declarat premierul Marii Britanii, Theresa May.

“Felicitari Emmanuel Macron. Victoria dumneavoastra este o victorie a unei Europe puternice si unite, o victorie a prieteniei franco-germane”, a transmis, la randul sau, Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Jean-Claude Juncker, “fericit” ca Franta a ales un “viitor european”

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a salutat, duminica seara, victoria lui Emmanuel Macron in scrutinul prezidential, observand ca Franta a ales “un viitor european”.

“Sunt fericit ca cetatenii francezi au ales un viitor european; salut decizia francezilor in favoarea principiilor libertate, egalitate, fraternitate”, a transmis Jean-Claude Juncker prin Twitter.

Presedintele Comisiei Europene l-a felicitat pe Emmanuel Macron.

Donald Trump ii transmite felicitari lui Emmanuel Macron

Donald Trump, presedintele Statelor Unite, i-a transmis felicitari lui Emmanuel Macron pentru victoria inregistrata in scrutinul prezidential din Franta.

“Ii transmit felicitari lui Emmanuel Macron pentru victoria importanta inregistrata astazi”, a declarat liderul de la Casa Alba.

“Astept sa colaborez cu Emmanuel Macron in calitatea de presedinte al Frantei”, a declarat Donald Trump.

Francois Hollande i-a transmis felicitari lui Emmanuel Macron

Francois Hollande, presedintele in functie al Frantei, l-a sunat duminica seara pe Emmanuel Macron pentru a-l felicita “calduros” dupa victoria inregistrata in scrutinul prezidential, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

“L-am sunat in aceasta seara pe Emmanuel Macron pentru a-l felicita calduros pentru alegerea in functia de presedinte al tarii”, a transmis François Hollande.

“Victoria sa masiva confirma ca o larga majoritate a cetatenilor nostri se aduna in jurul valorilor natiunii si afirma atasamentul fata de Uniunea Europeana si fata de o abordare a deschiderii Frantei spre lume”, a spus Hollande. MEDIAFAX

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img