miercuri, 24 aprilie, 2024

Recep Erdogan vrea sa controleze zona de securitate din nordul Siriei: ‘Trebuie sa se afle sub controlul nostru. Pentru ca este frontiera mea’

Distribuie:

Publicat:

Zona de securitate pe care Statele Unite intenţionează să o creeze în nord-estul Siriei este necesar să fie plasată sub controlul Turciei, îndeamnă preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters, potrivit news.ro.

 

Ideea acestei ”zone de securitate” a fost anunţată joi de Casa Albă şi precizată vineri de către un reprezentant al administraţiei lui Donald Trump, care a dezvăluit că aproximativ 200 de militari americani ar putea să rămână staţionaţi în ea, în cadrul unei misiuni de menţinere a păcii.

Ea vizează să apere Forţele Democratice Siriene (FDS), aliate ale coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic (SI) conduse de americani, de un atac al Turciei, după retragerea grosului tupelor americane anunţată de Trump în decembrie.

Ankara consideră miliţia kurdă Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), care face parte din FDS, drept o organizaţie ”teroristă”.

”Dacă trebuie să existe o zonă de securitate de-a lungul frontierei noastre, ea trebuie să se afle sub controlul nostru. Pentru că este frontiera mea”, a declarat sâmbătă, în acest interviu acordat CNN Türk Recep Tayyip Erdogan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img