vineri, 29 martie, 2024

Regasire emotionanta: Un tortionar isi cere iertare de la victima sa

Distribuie:

Publicat:

Augustin Lazar si-a prezentat marti scuze institutionale dupa ce Antena 3 a aflat, ceea ce dansul nu avea cum sa uite ca, ani de zile in pixul sau statea trimiterea la instanta a propunerii de eliberare conditionata sau refuzul de eliberare conditionata pentru niste oameni care traiau adevarate orori pentru faptul ca erau considerati adversari ai regimului ceausist.

"Ce inseamna aceste scuze – vreau sa va ganditi bine si sa va uitati cu ochii cuveniti la Augustin Lazar care spune el ca asa isi cere scuze. Cum facem asta? Cu un fragment din emisiunea lui Carmen Avram, "In premiera".

Uneori cruzimea oamenilor atinge cote atat de mari incat devine greu sa-i credem pe cuvant pe cei care au trait aceste episoade. Un exemplu, Experimentul Pitesti, gandit de sovietici, aplicat de comunisti in cea mai crunta inchisoare care a existat vreodata in Romania. Acolo, unii detinuti erau transformati in tortionari si-si schingiuiau colegii pentru a-i obliga sa uite de Dumnezeu si sa creada doar in partid", a spus Alessandra Stoicescu.

Un om care a suferit o astfel de metamorfoza s-a cait atat de mult pentru faptele sale incat dupa inchisoare i s-a dedicat cu totul lui Dumnezeu si-a devenit calugar. Scopul vietii lui timp de decenii a fost sa-l gaseasca pe cel pe care l-a torturat cel mai mult si sa-i ceara iertare. Lucru care s-a si intamplat.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a exprimat, marti, "scuze institutionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componenta etica deficitara".

”In calitate de conducator al Ministerului Public doresc sa exprim scuze institutionale pentru practici discutabile inainte de 1989. Personal, doresc sa imi exprim regretul pentru dramele traite de luptatorii anticomunisti, carora le datoram faptul ca astazi traim intr-o tara democratica”, a spus Augustin Lazar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img