miercuri, 8 mai, 2024

Regele Charles, decizie radicală. Moștenitorul tronului este hotărât

Distribuie:

Publicat:

Regele Charles al III-lea a devenit şeful de stat al Regatului Unit, după ce mama sa, Regina Elisabeta, a trecut în neființă. De acum, pentru el începe cea mai grea, dar și cea mai frumoasă perioadă a vieții sale, plină de responsabilități. La doar câteva zile de la înmormântarea mamei sale, a luat deja o decizie importantă.

Regele Charles vreo o încoronare modestă

După moartea mamei sale, Regele Charles, intitulat al III-lea este cel care a obținut succesiunea la tron. Așa cum este normal, urmează ceremonia de încoronare, cu privire la care moștenitorul a luat deja o decizie foarte importantă și clară. Mai exact, vrea să schimbe tradiția.

Elisabeta a fost încoronată la la 2 iunie 1953, la Westminster Abbey din Londra, după ce i-a succedat tatălui său, George al VI-lea, la 6 februarie 1952. A fost un eveniment cu mare fast, de care Regele Charles nici nu ar vrea să audă acum. Mai exact, plănuieşte o ceremonie de încoronare mai modestă, mai puțin costisitoare decât a mamei sale, dar și mai scurtă, conform surselor regale care au făcut declarații pentru presa străină.

Ceremonia va avea la Westminster Abbey, în iunie 2023, iar noul moștenitor vrea să fie una modernă, dar de reținut că va trebui să respecte vechile tradiții. Mai mult, numărul membrilor familiei regale care lucrează pentru Casa Regală ar putea fi redus la şapte: regele, regina consoartă, prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Kate, prinţesa Anne şi conţii de Wessex, Edward şi Sophia.

Încep pregătirile pentru moartea Regelui

Așa cum este normal, au început deja pregătirile pentru moartea Regelui Charles. Pentru că este un evenimente important și complex, dar și pentru că moștenitorul la tron are deja peste 70 de ani, s-a decis să fie luate deja măsuri în acest sens. Astfel, din 21 septembrie au început pregătirile pentru Operațiunea Menai Bridge.

„Din păcate, începând de mâine dimineață (miercuri, 21 septembrie) vor începe pregătirile pentru Operațiunea Menai Bridge. Chiar regele a spus în momentul proclamării că va duce acest rol cât timp va fi în viață. Are 73 de ani și trebuie să te gândești la asta. Și începând cu poliția, trebuie să începem pregătirile pentru viitor”, a declarat Simon Morgan, un fost ofițer de securitate al familiei regale britanice.

Când Regele Charles al III-lea va deceda, prințul William va fi automat proclamat noul rege al Regatului Unit. Atunci, fiul acestuia va deveni al doilea în linia de succesiune la tron și va prelua probabil titlul de Prinț de Wales.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img