vineri, 29 martie, 2024

Regula celor 5 ore. Schimba-ti viata radical!

Distribuie:

Publicat:

Regula celor cinci ore –  este un sistem de instruire și autoperfecționare, utilizat de majoritatea oamenilor de succes. Dacă îți rezervi o oră în fiecare zi pentru face lucruri pentru tine, atunci vei deveni mai productiv și mai creativ.

În lumea de afaceri contemporană s-ar putea să ți se pară că dacă nu lucrezi permanent te pierzi în bani. Acest stare este mai frecventă în zilele când ai de muncit extrem de mult și nu ai măcar un minut pentru a te relaxa.

Însă rezervă-ți cel puțin o oră în fiecare zi pentru a te relaxa îți va fi extrem de util.

De exemplu, Benjamin Franklin își rezerva cel puțin o oră pentru a învăța ceva nou, pentru a învăța, pentru a scrie, să-și facă planuri sau să experimenteze.

La fel ca și Franklin, multe persoane de succes au atins culmi pentru că instruirea lor ieșea din cadrul școlilor și a universităților. Toată viața ei își dezvoltau capacitățile pentru a deveni lideri mai buni și mai creativi.

Poți să petreci o oră pe zi în diferite moduri, din acest motiv noi îți prezentăm mai multe variante. Regula celor 5 ore te va ajuta nu doar să muncești mai productiv, ci și să obții succes în diferite domenii ale vieții.

Rezervă-ți timp pentru inspirație

Să stai o oră într-o cafenea nu doar este ușor, ci și plăcut. Anume în cafenele au apărut cele mai perfecte idei. Scriitorul Steven Johnson a povestit că în secolul XVIII în Anglia, cafenelele  erau acele locuri unde întotdeauna veneau oamenii mari pentru a face o pauză și pentru a gândi. Departe de locul de muncă, ideile neobișnuite apar pe neașteptate.

Time-out la muncă – o metodă inedită de a găsit inspirație.

Deci, mergi la o cafenea pentru a studia ceva nou, rezervându-ți timp pentru autodezvoltare, vei putea să-ți analizezi munca de la distanță și să descoperi noi posibilități.

De exemplu, Elizabeth Gilbert, autoarea cărții „Mănâncă, roagă-te, iubește”, mergea și practica grădinăritul, atunci când era în panică de idei și nu putea să-și continue munca – asta o ajuta să-și „curețe” creierul.

Rupeam puii de pe tulpina roșiilor, când, brusc, mi-a venit o idee cum aș putea să refac cartea. Mi-am spălat mâinile și m-am întors la masa de lucru și timp de trei luni am scris finalul pentru „COMMITTED: A Love Story”, cartea mea de suflet.

Elizabeth Gilbert, scriitoare 

Petrecând o oră pe zi pentru discuții sau hobby, ai putea să îți dezvolți propriul univers și să capeți inspirație, extrem de importantă pentru cariera ta.

Fii curios

Cei îi diferențiază pe antreprenorii de succes față de ceilalți oameni? Curiozitatea fără margini. Ei nu se obosesc niciodată să afle ceva nou din diferite domenii. Ei își diversifică viața și muncesc asupra propriei personalități în fiecare zi.

Schimbă-ți atenția de la ceea ce îți dorești (un miliard de dolari) la ceea ce are nevoie lumea. Întreabă-te ce ai putea să propui tu, ceva unic și folositor, ce nimeni altceva nu ar putea propune. Și dezvoltă-ți potențialul.

Justine Musk, scriitoare

Stabilește ce îți place și rezervă o oră pentru asta. Cercetează, mergi la seminare sau conferințe, află mai multe despre ceea ce ți-a trezit curiozitatea.

Experimentează

O altă metodă de a-ți ridica productivitatea este să rezervi o oră pe zi pentru experimente. În ziua de astăzi este foarte greu să scapi de ideea că totul este deja inventat și pus la dispoziția oamenilor. Însă experimentele te vor ajuta să scapi de această stare.

Indiferent de ceea ce faci, rezervă-ți timp pentru a experimente în domeniul tău de activitate.

De exemplu, bucătarul-șef danez, René Redzepi, prin experimentele sale a schimbat percepția oamenilor despre cum trebuie să fie mâncare. Rene – este proprietarul restaurantului Noma cu două stele oferite de  Michelin. El și angajații lui în fiecare zi iau o pauză de o oră în care experimentează la bucătărie. Nu toate aceste experimente sunt un succes, însă poți învăța și din eșecuri.

Citește

Una dintre cele mai efective metode, dar și foarte simplă, de a deveni profesional în domeniul tău este să citești în fiecare zi. Toți oamenii de succes din lume – citesc mult.

Bill Gates, Oprah Winfrey, George R. R. Martin, Warren Buffett – iar lista poate continua. Toți acești oameni au spus de nenumărate ori că nu ar fi putut obține succes dacă nu ar fi citit permanent. Chiar dacă au devenit faimoși, ei nu lasă cărțile din mână: citind, ei primesc informații noi, pe care le folosesc atunci când trebuie să ia anumite decizii.

Învață toată viața

Făcând lucrurile din obicei, nu îți permiți să te dezvolți și să înveți ceva nou. Regula celor 5 ore – este o metodă de a ieși din zona de confort, din rutina de fiecare zi și să accepți schimbările. Ea te va ajuta să scapi de sentimentul că nu ești destul de bun în domeniul tău.

Sunt sigur: dacă nu vei învăță ceva nou, nu vei reuși să faci ceva important și util.

Satya Nadella, directorul general Microsoft

Oamenilor care muncesc asupra lor li se închid întotdeauna mai multe uși. Și să începi ar fi bine timp cu cele 5 ore în fiecare săptămână.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img