miercuri, 24 aprilie, 2024

Relațiile sexuale pot declanșa nașterea? Este adevarat?

Distribuie:

Publicat:

Relațiile sexuale pot declanșa nașterea? Funcționează așa-numitul „declanșator italian” de a face sex pentru a declansa nașterea copilului?

Metoda aceasta de declanșare a nasterii este de a face sex în al treilea trimestru pentru a permite nașterea mai rapidă. Acest lucru se explică prin hormonii (prostaglandine) conținuti în spermă, care în contact cu colul uterin ar ajuta la deschiderea sa. Un mit? Journal of Sexual Medicine tocmai a publicat un studiu pe această temă.

Potrivit cercetătorilor, dacă sarcina este normală, actul sexual în această perioadă nu ar schimba declanșatorul nasterii. Oamenii de știință care au studiat problema sunt… italieni! Au fost studiate 1483 de femei.

Relațiile sexuale pot declanșa nașterea?

Mai multe grupuri au fost instruite pentru test: unele au avut un contact sexual maxim, alele de două ori pe săptămână. Ultimul grup de femei a fost solicitat să nu facă sex aproape de sfârșitul sarcinii.

Rezultat? Nicio diferență în declanșarea sarcinii între toate aceste femei. Prin urmare, sexul la sfârșitul sarcinii nu ar afecta, așadar, precipitarea nașterii. Dar, în măsura în care este vorba despre actul sexual, datele sunt colectate pe buna credință a membrilor studiului. Prin urmare, este dificil de știut dacă datele sunt 100% fiabile.

Cercetătorii nu au putut analiza toate aspectele legate de sex. Orgasmul, pozițiile, durata actului… sunt date care variază impactul raportului asupra organismului. Ei au subliniat, totuși, că stimularea sfarcului eliberează un hormon responsabil pentru mărirea colului uterin: oxitocina. Poate acesta este modul real de a accelera nașterea?

Paradiz studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img