vineri, 29 martie, 2024

Remedii naturale: Plantele primaverii care iti intaresc sistemul imunitar si trateaza boli respiratorii

Distribuie:

Publicat:

Lunile friguroase în care am stat mai mult în casă, sedentarismul, lipsa luminii solare și epidemiile ne fac să avem mai puțină energie și să fim mai vulnerabili la îmbolnăviri.

La ieșirea din iarnă putem avea diverse probleme de sănătate cum sunt răcelile sau înrăutățirea unor probleme cronice cum sunt reumatismul sau astmul. Totodată, multe persoane suferă de depresie sau astenie. De asemenea, va începe sezonul alergiilor.

Plantele medicinale te pot susține să intri într-un nou sezon plină de energie. Află care sunt cele mai potrivite plante pentru sănătate la început de primăvară.

Ghimbirul

Ceaiul de ghimbir este un mod excelent de a-ți începe dimineața. Rădăcinile de ghimbir conțin gingerol – o substanță care calmează durerea în gât. În plus, ajută la ameliorarea artritei sau a oricărei dureri articulare. Este un bun vasodilatator și analgezic. Este recomandat și în tratamentul migrenelor și a stărilor de vomă. Reduce nivelul colesterolului din sânge. Conține și melatonină, substanță care, fără a da o stare de somnolență ziua, combate insomniile, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Pentru a profita la maxim de tratamentul cu ghimbir, îl poți consuma și proaspăt. Se curăță de coajă. Apoi, se rade sau se taie felii subțiri și se adaugă în apă rece cu lămâie și miere. Pentru a prepara ceai de ghimbir, lasă la infuzat într-o cană cu apă fierbinte două-trei felii de ghimbir proaspăt timp de 10-15 minute. Se strecoară și se bea îndulcit cu miere. Pentru cei care nu suportă gustul, există în comerț capsule cu ghimbir.

Cntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img