vineri, 29 martie, 2024

Remedii naturiste eficiente in conjunctivita

Distribuie:

Publicat:

Conjunctivita este o inflamatie a membranei fine care acopera albul ochilor si fata interna a pleoapelor, iar aparitia poate fi cauzata de o rana, o boala respiratorie sau o alergie. Deoarece conjunctivita este o boala care se transmite, trebuiesc urmate cateva reguli simple de igiena, precum: spalarea mainilor de cate ori este nevoie, folosirea strict separata a unui prosop curat si fata de perna, ochiul sanatos nu se va atinge cu mainile murdare sau obiecte personale, se vor purta ochelari de soare pentru protectia impotriva vantului, a prafului si a luminii puternice, se renunta la machiaj pana la vindecare, nu se folosesc produse cosmetice expirate sau imprumutate.

Pentru a ameliora simptomele si a grabi vindecarea, puteti incerca cateva dintre remediile urmatoare, cu acordul medicului, asigurandu-va ca medicatia alopata nu interactioneaza cu cea naturista: pleoapele se ung de 3-4 ori pe zi ulei de nuci, sau ulei de galbenele, de sulfina sau vitamina A gelatinoasa, pana la vindecarea completa; seara, inainte de culcare, se pun cate 2 picaturi de suc de aloe vera in fiecare ochi (benefic si in caz de blefarita, atrofie a nervului optic si tulburari ale cristalinului); se face o solutie de 20% propolis cu apa, se strecoara printr-un tifon si se pune cate o picatura in fiecare ochi, din 3 in 3 ore, mai putin noaptea.

Pentru comprese puteti folosi flori de galbenele, albastrele, silur, musetel, nalba mare, tei, coada-soricelului, isop, talpa-gastei, turtita-mare, petale de trandafir de dulceata, frunze de patlagina, pelin, salvie, sulfina, frunze de nuc, frunza de vita de vie. Infuzia pentru comprese se prepara din 3-4 linguri de planta la o cana de apa clocotita, care se lasa la infuzat timp de 15-20 de minute, dupa care se strecoara si se foloseste lichidul caldut. Compresele folosite trebuie sa fie sterile, si se lasa pe ochi timp de 15-30 de minute. Intern, pentru sporirea imunitatii puteti prepara o infuzie de silur (3 lingurite la 200 ml apa) pe care o consumati pe parcursul zilei sau o infuzie din frunze de coacaz negru (o lingurita la 250 ml apa clocotita), din care se beau 2 cani pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img