sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Remedii naturiste la indemana oricui

Distribuie:

Publicat:

Piperul este bogat în fibre, fier si mangan, ajuta la buna functionare a creierului, îmbunatateste digestia, previne ulcerul gastric si cancerul de colon si are proprietati antidepresive. Pentru a favoriza scaderea în greutate, într-o ceasca cu apa calduta, adaugati o patrime de lingurita de piper negru macinat, 2 lingurite de suc proaspat de lamaie si o lingurita de miere de albine. Consumati cate o ceasca din acest preparat cu 10-15 minute înainte de fiecare masa.

Pentru a elimina balonarea, combinati o lingurita de piper negru macinat cu 2 lingurite de chimen macinat si 2 lingurite de fructe de anason macinate. Se consuma o patrime de lingurita înainte de fiecare masa si în timpul meselor, sau poate fi adaugat în mancaruri, drept condiment. 

Împotriva eczemelor si alergiilor pielii, faceti o pasta din piper macinat si unt clarifiat (ghee) si aplicati pe zona afectata, masand usor. Dupa 30 de minute, o ora, clatiti cu apa calduta. Tusea iritativa si tusea uscata se pot ameliora daca se consuma 2 varfuri de cutit de piper amestecate cu 4 lingurite de miere si cu putina zeama de lamaie. Efectul de coaja de portocala care apare în cazul celulitei se poate remedia daca se fac împachetari regulate cu argila alba în care s-a amestecat piper negru macinat.

Licoare din semințe de armurariu. Piseaza bine două lingurițe de seminte de armurariu și toarna apoi peste ele o cană de apă fierbinte. Lasă amestecul acoperit timp de 30 de minute, apoi bea-l. Licoarea este bună nu numai în caz de ciroză, dar și pentru sănătatea ficatului în general. Vindecă și, în același timp, ajută la buna funcționare a acestui organ, fiind un adevărat tonic hepatic. Suc de morcov cu spanac. Este sănătate curată pentru ficatul tău. Curăță un morcov mediu și spală bine un pumn de frunze de spanac, pune-le în blender sau în storcător, pentru o obține un suc/o pastă. Fă-ți o asemenea gustare o dată pe zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img