joi, 28 martie, 2024

Remedii naturiste pe baza de grapefruit

Distribuie:

Publicat:

Grepfrutul este un citric bogat in vitamina C, care are proprietati imunostimulatoare, antioxidante, antitumorale, antimicotice, diuretice, digestive, antiparazitare, probiotice, antiseptice, astringente si tonice. Un consum regulat de grepfrut contribuie la o buna functionare a organismului si la mentinerea sanatatii acestuia.

De asemenea, fructul are si efecte terapeutice valoroase in afectiuni precum: avitaminoza, anemia, astenia, tonusul scazut – se consuma 1-2 fructe pe zi, timp de 1-3 luni; niveluri crescute ale glicemiei si colesterolului – se consuma un kilogram de fruct zilnic, timp de 3 saptamani; criza biliara – se consuma cate o cana de suc proaspat de grepfrut, dimineata, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 14 zile, dupa care se face pauza o saptamana.

Este contraindicat consumul de grepfrut daca urmati un tratament cu medicamente de sinteza, deoarece actiunea fructului poate inhiba actiunea acestora si poate determina reactii adverse severe (dureri si sangerari gastrice, stari de voma, convulsii). 

Cercetatorii au descoperit ca sucul de grapefuit interactioneaza cu anumite medicamente, adesea marind eficienta unora dintre componente si putand provoca supradozarea. Se pare ca exista o legatura intre eficienta anticonceptionalelor si grapefruit, acest lucru, insa nu a fost oficial demonstrat.Un grapefruit proaspat e bine sa aiba o aroma usor dulceaga, daca este tinut la temperatura camerei, sa fie greu in comparatie cu marimea sa si ferm la atingere. Coaja trebuie sa fie neteda si fara pete.

Sucul de grapefrut este considerat un remediu natural in tratamentul aftelor, amigdalitei, otitei. Grapefrutul poate fi intrebuintat si in ingrijirea tenului, alungand punctele negrece apar de obicei pe tenul gras. Grapefrutul mai este recomandat si in ateroscleroza, metabolism celular, gastrite hiperacide, ulcer gastric, dar si in tratamentul: – afectiuni ale rinichilor, ale aparatului circulator, reumatism (suc de grapefrut), – stimuleaza pofta de mancare, – echilibreaza digestia, ajuta la diminuarea colesterolului, – mareste capacitatea de rezistenta a organismului la bolile infectioase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img