joi, 28 martie, 2024

Rennes, viitoarea adversară a lui CFR Cluj din grupele Europa League, solicită să nu fie omologat rezultatul meciului cu Brest – presă

Distribuie:

Publicat:

Rennes, viitoarea adversară a lui CFR Cluj din grupele Europa League, a remizat, sâmbătă, pe terenul lui Brest, scor 0-0, în etapa a cincea din prima ligă franceză. Oficialii oaspeţilor solicită ca rezultatul să nu fie omologat din cauza anumitor decizii luate de arbitrul jocului, anunță MEDIAFAX.

Potrivit L’Equipe, clubul Rennes a trimis, luni, o scrisoare către Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, în care solicită ca rezultatul de 0-0 să nu fie omologat, iar poziţia din clasament să nu fie actualizată în consecinţă.

Rennes contestă două decizii luate de arbitrul Clement Turpin în partida cu Brest. Conform sursei citate, în minutul 19 al partidei, brazilianul Raphinha a căzut în careul lui Brest, după un presupus fault comis de Denys Bain, însă arbitrul nu a dictat lovitură de la 11 metri şi nici nu s-a folosit de sistemul VAR pentru a verifica.

În partea secundă, în minutul 64, Raphinha a trimis mingea în poartă, după o gafă comisă de portarul Larsonneur şi fundaşul Castellato, iar Clement Turpin a validat initial reuşita. Ulterior, sub presiunea pusă de Brest, arbitrul a mers să consulte sistemul VAR, iar după şase minute de verificare, acesta a anulat golul lui Rennes pentru fault.

La câteva ore după finalul partidei, clubul Rennes a emis un comunicat de presă prin care preşedintele Oliver Letang a criticat arbitrajul: ”Nu mai putem continua în felul acesta. Noi suntem cobai ai unui sistem de neînţeles”.

După remiza înregistrată sâmbătă, Rennes se află pe locul 2 în Ligue 1, cu 10 puncte acumulate în cinci etape. Lider este Paris Saint-Germain, care are 12 puncte.

Rennes va debuta în Europa League joi, pe teren propriu, contra lui Celtic. Din grupa francezilor mai fac parte CFR Cluj şi Lazio.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img