vineri, 19 aprilie, 2024

Reprezentant al Guvernului francez: Campania de vaccinare se va accelera, vor fi publicate date statistice

Distribuie:

Publicat:

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 urmează să se accelereze, a promis duminică un purtător de cuvânt guvernamental, răspunzând criticilor care au vizat debutul lent al vaccinării, informează DPA, potrivit AGERPRES.

''Consolidăm mijloacele de a aduce dozele de vaccin în azilurile pentru vârstnici'', a precizat Gabriel Attal într-un interviu pentru publicaţia Le Parisien.

Acesta a precizat că vaccinarea personalului medical şi a persoanelor cu vârsta peste 50 de ani a început în timpul weekendului.

Guvernul va începe totodată să publice statistici referitoare la vaccinările realizate începând de luni. În ceea ce priveşte vaccinările din weekend, aceste date nu au fost încă publicate.

Presa franceză a relatat, citând un site denumit CovidTracker, că doar câteva sute de doze au fost administrate până în prezent.

Site-ul este administrat de un analist de date care îl actualizează cu informaţii provenite din partea mai multor autorităţi sanitare.

Până duminică la prânz, site-ul a raportat 430 de doze de vaccin administrate în Franţa.

Preşedintele Emmanuel Macron a folosit discursul de Anul Nou pentru a răspunde acestor critici, argumentând că nu ar permite campaniei de vaccinare să înainteze încet dacă nu ar exista un motiv întemeiat.

Franţa a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, cu 2,6 milioane de infectări confirmate în ultimul an la o populaţie de 67 de milioane de locuitori. S-au înregistrat circa 64.900 de decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img