vineri, 29 martie, 2024

Reteta zilei:Chiftelute de cartofi cu sunca

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

450 gr piure de cartofi (rece)
350 gr faina alba
230 gr parmezan dat pe razatoare
1 lingura arpagic tocat marunt
2 oua batute
200 gr sunca maruntite
1 catel de usturoi
sare
piper
ulei vegetal (pentru prajit)

Mod de preparare:

1. Amesteca piureul cu faina, branza si ouale. Omogenizeaza (pune faina cate putin). Daca “aluatul” e prea gros sau prea uscat, adauga lapte.
2. Amesteca sunca, usturoiul, sarea si piperul cu “aluatul” format anterior.
3. Incinge uleiul.
4. Ia cate o lingura din compozitie, modeleaz-o intre palme, apoi pune-o la prajit.
Scoate-le pe toate pe niste prosoap absorbante de bucatarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img