vineri, 19 aprilie, 2024

Retete sanatoase: pateuri vegetariene

Distribuie:

Publicat:

Cand ne gandim la pateul din ficat este inevitabil asociat cu grasimile saturate care cresc colesterolul rau. Eva.ro ne propune si altceva, asociind proteine de origine vegetala cu diverse mirodenii pentru a obtine un pateu delicios, cu grasimi bune, cu fibre si care nu creste colesterolul.

Iata cateva dintre optiunile pe care le ai la indemana si se prepara foarte rapid:

1. Pateu de naut

Ingrediente:

o conserva cu boabe de naut fierte

usturoi

zeama de lamaie

ulei de masline

pasta de susan

sare

piper.

In plus, poti sa adaugi frunze proaspete de patrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Se pun ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza bine.

2. Pateu de linte cu cimbru si curry

Ingrediente:

o cana cu linte fiarta (poate sa fie si din conserva)

3 linguri cu ulei de masline

sare

piper

1 catel de usturoi

zeama de lamaie

cimbru

putin curry.

Se amesteca in robotul de bucatarie pana ce obtii o pasta cremoasa.

3. Pateu de mazare cu fulgi de ardei iute

Ingrediente:

1 cana cu mazare proaspata, fiarta putin la aburi

1 cana cu boabe de naut, fierte

1 catel de usturoi

1 lingura cu pasta de susan sau 2 linguri cu ulei de masline extravirgin

sare de mare

piper negru

zeama de lamaie, dupa gust

seminte de coriandru, prajite si maruntite

fulgi de ardei iute.

Se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana obtii un pateu cremos. Daca mai este nevoie, poti sa adaugi putina apa pentru a obtine consistenta dorita.

4. Pateu de fasole boabe

Ingrediente:

o conserva cu boabe de fasole alba

zeama de lamaie, dupa gust

2 catei de usturoi

1/2 lingurita cu chimen macinat

piper

sare

putin ulei de masline extravirgin

patrunjel proaspat pentru ornat.

Se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana obtii o pasta cremoasa.

5. Guacamole sau pateu de avocado

Ingrediente

1 avocado;

2 linguri zeama de lamaie;

1 catel de usturoi;

piper si sare dupa gust;

2-3 rosii cherry sau ardei iute tocat marunt;

1 lingurita putin ulei de masline;

frunze proaspete de marar sau alte verdeturi, dupa gust.

Se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie si se lasa putin la rece. Poti sa adaugi si 3-4 linguri de mazare congelata pentru a obtine un pateu mai consistent cu grasimi sanatoase si proteine vegetale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img