vineri, 19 aprilie, 2024

Revine vechea garda: Doi judecatori controversati ar fi in carti pentru sefia PICCJ si DNA (presa)

Distribuie:

Publicat:

Odată cu OUG 7/2019, judecătorii care au deţinut în trecut şi funcţia de procuror pot candida la funcţiile de conducere din Ministerul Public, în care numirea este făcută de preşedintele Româniai. În acest context, pentru şefia Parchetului General şi a DNA sunt deja vehiculate în presă două nume controversate.

Judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului general (PG), după ce, pe 27 aprilie, expiră mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Judecătoarea Mândrilă este magistratul care i-a dat o sentinţă de 4 ani de închisoare cu suspendare lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, deşi l-a găsit vinovat pentru o fraudă de peste 100 de milioane de euro. Judecătoarea a fost în trecut procuror DIICOT, la Antidrog. Este procuroarea care a trimis în instanţă dosarul Cocaină pentru VIP-uri în care Ion Ţiriac junior şi iubita lui, Anastasia Lazariuc au fost achitaţi.

Judecătorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanţa ar fi pregătit pentru şefia DNA, potrivit aceloraşi surse. Deliorga a fost procuror şi chiar vicepreşedinte al CSM, fiind considerat un apropiat al Adinei Florea.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img