vineri, 26 aprilie, 2024

REVOLTA pe A2: Oamenii acuza faptul ca au fost lasati de izbeliste

Distribuie:

Publicat:

Fara mancare, apa sau combustibil. Asa au indurat frigul oamenii din zecile de masini ramase inzapezite pe Autostrada Soarelui. Oamenii au asteptat cu orele un semn de la autoritati.

„Suntem pe drumul Bucuresti spre Constanta la kilometrul 77-78. Am plecat la ora 03:00 din Bucuresti, deci nu era ce este acum, se mergea destul bine cand am plecat. Suntem mai multe persoane in microbuz si sunt multe masini in fata si spatele nostru. Masina nu face fata la caldura, din cauza viscolului”, spunea o telespectatoarea Digi24.

„Suntem de aproape 11 ore aici, acum s-a miscat, s-a ajuns la noi. Am sunat disperati, ne amanau, sa avem rabdare, sa avem rabdare. De mancare nu avem, este frig, la toaleta nu putem sa mergem. Este groaznic”, spunea aceeasi femeie cateva ore mai tarziu.

Salvarea a venit pentru unii dupa 17 ore de asteptare.

„Am fost loviti din spate de un alt microbuz. N-am mai putut sa inaintam si am fost obligati sa stam in acelati loc 13-14 ore. Intr-un final am ajuns intr-un adapost, o sala de sport. Copiii i-am luat pe fiecare in parte. Daca baga zapada prin spate si era si curent in masina le-am masat piciorusele i-am incalzit sa nu inceapa sa planga”, a spus Serban Ionut, unul dintre cei ramasi blocati.

„Am reusit sa ajungem la Drajna. Am stat 17 ore blocati in zapada, noi si multi altii ca noi. Nu ne-a intrebat nimeni nici daca ne e foame, nici daca ne e sete. Ne-au adus aici in comandamentul sectiei de drumuri. Pe o lista am trecut ce sa ne cumpere de mancare ca sa nu murim pana dau drumul la drum”, a spus Oana Florescu.

Ovidiu Tataranu, purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, regreta aceasta situatie, insa acestea sunt conditiile in care si colegii sai din ISU merg la interventii.

„Colegii mei au facut eforturi mai mult decat omenesti pentru a ajunge la fiecare dintre ei, pe parcursul celor 30 de ore de cod portocaliu si rosu, cand zapada nu a contenit, iar vizibilitatea a fost zero. Fiecare caz a fost o prioritar si fiecare persoana a fost dusa intr-un spatiu de cazare”, a declarat oficialul ISU.

„I-am luat cu camioanele, e adevarat, cu prelate. (…) Se plangeau de conditiile noastre. Poate n-ar trebui sa spun, dar exact in aceleasi conditii mergem si noi la interventii. Nu exista alte conditii in care ar fi putut fi transportati. Am facut tot ce s-a putut ca sa ajungem ieri repede la fiecare si ne-am facut griji pentru fiecare, pentru ca stiam ca trece timpul. Echipajele au facut eforturi supraomenesti. Suntem multumiti ca am putut sa le oferim un adapost si am reusit sa ajungem la fiecare”, a mai spus Ovidiu Tataranu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img