miercuri, 24 aprilie, 2024

Revolutionar! S-a descoperit tratamentul pentru chelie!

Distribuie:

Publicat:

Un posibil tratament impotriva chelirii a fost descoperit intamplator, la folosirea unui medicament utilizat de obicei pentru a trata simptomele osteoporozei, informeaza BBC News. Way-316606 a fost conceput in vederea inhibarii producerii de catre organism a unei proteine, SFRP1, care blocheaza dezvoltarea unor tesuturi, inclusiv a tesutului osos, si era folosit pana acum doar in tratarea osteoporozei.

Medicul Nathan Hawkshaw, de la Universitatea din Manchester, este de parere ca suprimarea acestei proteine ar putea avea efecte vizibile si in cazul persoanelor care chelesc.

Studiul lui Hawkshaw, publicat in PLOS Biology, a fost efectuat intr-un laborator, folosind mostre de foliculi de par de la 40 de barbati. Medicul a declarat ca este nevoie de un tratament experimental pentru a verifica daca, intr-adevar, medicamentul respectiv este eficient in a stopa chelirea.

 

”Pierderea parului este foarte frecventa si poate duce la daune emotionale, la pierderea stimei de sine si a increderii. Pentru cei care se confrunta cu calvitia, tratamentele nu au intotdeauna rezultatele asteptate. Nu este un tratament universal eficient. De aceea, acest studiu este foarte interesant, insa este nevoie de o cercetare mai aprofundata inainte de a incepe sa folosim acest tratament imptoriva chelirii”, declara Asociatia Britanica a Dermatologiei.In prezent, doar doua medicamente sunt utilizate impotriva chelirii, insa acestea nu sunt chiar intotdeauna eficiente si, in plus, au efecte adverse, asa ca multi dintre cei care se confrunta cu aceasta problema prefera sa  apeleze la implantul de par.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img