vineri, 19 aprilie, 2024

Rezultate contradictorii ale alegerilor din Israel. Trei exit-poll-uri dau rezultate diferite

Distribuie:

Publicat:

Urnele s-au închis la ora 22.00 în Israel. S-au dat și primele rezultate de tip exit-poll. Fiecare din cele 3 institute care au făcut măsurători sociologice la urne au dat rezultate diferite. În două conduce alianța condusă de Benny Gants și Yair Lapid, iar în unul cei de la Likud cu Benjamin Natanyahu se află la egalitate cu Benny Gantz. De menționat ca dacă rezultatele vor fi confirmate și oficial avem a face cu cel mai bun scor din istoria Likud.

De remarcat că potrivit acelorași măsurători arabii israelieni au obținut aproximativ 11 locuri, iar Partidul Muncii doar aproximativ 5 locuri.

UPDATE: Potrivit primelor calcule Coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, devansează partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, în scrutinul parlamentar din Israel, dar o coaliţie de dreapta are mai multe şanse de obţinere a majorităţii în Knesset, arată sondaje la ieşirea de la urne.

Circa 6,3 milioane de cetăţeni israelieni sunt chemaţi la urne pentru desemnarea membrilor Knessetului. În Israel sunt deschise aproximativ 10.000 de secţii de votare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img