marți, 16 aprilie, 2024

ROBOR nu are forta sa-si revina! Vesti excelente pentru romanii cu credite in lei – Indicele, cel mai mic nivel din ultimele sapte luni

Distribuie:

Publicat:

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,90%, cel mai mic nivel din iunie 2018 până în prezent, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR), conform news.ro.

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Marţi, indicele a scăzut la 2,92%.

Miercuri, indicele a coborât la 2,90%, cel mai mic nivel din 15 iunie 2018, când a fost tot 2,90%.

Mai mulți bani în buzunarele aleșilor – Ce salarii primesc Dragnea, Dăncilă sau Patriarhul Daniel

Totodată, miercuri, indicele Robor la şase luni a scăzut la 3,23%, cel mai mic nivel din 28 iunie 2018, când a fost 3,23%.

Marţi, acest indice a scăzut la 3,27%.

Robor (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus că indicele Robor scade de două luni, în contextul în care anticipaţiile inflaţioniste au fost în scădere încă din vara anului trecut, iar această scădere nu are legătură cu ”taxa pe lăcomie”, anunţată recent de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img