vineri, 29 martie, 2024

România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului “Mercer Street”

Distribuie:

Publicat:

Luând în considerare elementele transmise de partenerii internaţionali strategici ai României, care s-a coordonat cu Statele Unite al Americii şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu privire la atacul împotriva vasului "Mercer Street", în urma căruia un cetăţean român şi un cetăţean britanic au fost ucişi, MAE subliniază următoarele:

– România condamnă cu fermitate atacul cu dronă, absolut inacceptabil, comis asupra vasului "Mercer Street", care s-a soldat cu pierderea vieţii comandantului navei, cetăţean român, care a căzut demn la datorie.

– Având în vedere elementele prezentate de partenerii internaţionali ai României cu privire la faptul că atacul a avut caracter deliberat şi, respectiv, a fost coordonat de Iran, România solicită prezentarea de explicaţii de către autorităţile iraniene, fără întârziere, şi îşi rezervă dreptul de a acţiona în consecinţă, alături de partenerii săi internaţionali, pentru un răspuns adecvat. Ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucureşti a fost convocat de urgenţă la MAE român în acest scop.

– Atacul împotriva unei ţinte civile, care a produs pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, nu are nicio justificare şi trebuie condamnat ferm la nivel internaţional.

– MAE continuă coordonarea cu aliaţii şi partenerii României pentru a identifica măsurile de răspuns cele mai potrivite.

În aceste clipe dificile, MAE este alături de familiile şi apropiaţii victimelor de pe vasul "Mercer Street" şi oferă tot sprijinul în procesul în curs de repatriere a cetăţeanului român decedat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img