vineri, 19 aprilie, 2024

Românii fac reclamații la ANPC din cauza facturilor la curent

Distribuie:

Publicat:

A crescut numărul românilor care fac reclamații la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului din cauza facturilor la energie electrică. Foarte mulți oameni se plâng de sumele astronomice pe care le au de plătit, mai mari ca oricând.

Românii fac reclamații din cauza facturilor la energie electrică

Românii fac reclamații din cauza facturilor mari la energie electrică, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat acţiuni de control. A crescut semnificativ numărul de reclamaţii care au legătură cu modul de calculare a facturilor la energie electrică. Comisarii ANPC analizează cu atenţie toate documentele necesare pentru a se putea stabili dacă sesizările sunt fondate sau nu.

Printr-un comunicat de presă, ANPC a transmis că a început deja o serie de acţiuni de control, în întreaga ţară.

“Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică şi verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce priveşte calcularea facturilor emise de aceştia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menţionăm că, pentru a putea stabili dacă reclamaţiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenţie toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, se arată în comunicatul ANPC.

Ce trebuie să facă românii nemulțumiți de facturile la energie electrică

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îi îndeamnă pe românii care au nemulțumiri legate de facturile la energie electrică, să ia mai întâi legătura cu operatorul economic care furnizează acest serviciu, iar dacă acest dialog sau informaţiile primite nu sunt satisfăcătoare să completeze formulare de sesizare de pe site-ul instituţiei.

“În cazul în care consumatorii au aviz de deconectare şi se consideră nedreptăţiţi, îi invităm să completeze formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro, cu caracter urgent”, a mai transmis ANPC.

Factură record la curent pentru o familie din Sibiu

O familie din Sibiel, județul Sibiu, a primit o factură record la energie electrică, în cuantum de 33.000 de lei, în condițiile în care până acum, cea mai mare sumă plătită pentru curent de această familie a fost de 800 de lei.

Potrivit Observatornews.ro, citirea contoarelor nu s-a mai făcut din 2019, pe motiv că furnizorul nu are suficienți oameni pentru a merge din casă în casă să citească indexul.

Astfel, factura acestei familii a ajuns la 33.000 de lei pentru că s-ar fi calculat consumul la preţul actual al energiei electrice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img