vineri, 29 martie, 2024

Românii primesc 200 de lei pentru schimbarea becurilor. Anunțul făcut de minister. Cum poți lua banii

Distribuie:

Publicat:

O nouă veste bună pentru români! Aceștia vor primi 200 de lei pentru shimbarea becurilor. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Tanczos Barna. Iată cum poți lua banii, dar și care sunt criteriile de înscriere în program!

Ministerul Mediului din România va derula un nou program prin intermediul căruia românii ar putea primi vouchere în valoare de 200 de lei pentru achiziţia unor becuri inteligente destinate să consume mult mai puţin. Cum poți lua acești bani.

Românii primesc vouchere în valoare de 200 de lei pentru schimbarea becurilor

Pentru Antena 3 CNN, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat cum se va derula programul prin care românii pot primi aceste vouchere în valoare de 200 de lei pentru schimbarea becurilor, dar și tot ce presupune programul.

„Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari. Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a precizat ministrul Mediului pentru sursa citată.

Care sunt criteriile de înscriere în program

Potrivit sursei citate, criteriile de înscriere în program sunt următoarele:

– domiciliul în România;

– fără datorii la stat;

– vârsta de 18 ani;

– să predea un număr echivalent de becuri uzate.

Pe de o altă parte, ministrul Tanczos Barna a afirmat că programul este exact la fel ca cel Rabla și presupune aceleași criterii de înscriere. Mai mult decât atât, voucherele în valoare de 200 de lei vor putea fi acordate pentru achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W.

„Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Mai mult, programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători. Prin aceste programe, putem reduce consumul de energie electrică în locuinţe. Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate”, a mai spus ministrul Mediului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img