vineri, 19 aprilie, 2024

Roman prins in timp ce fura caviar, somon afumat si coniac. De foame, zice el!

Distribuie:

Publicat:

Germanii sunt convinsi ca romanii o duc mai bine decat ei, dupa ce un compatriot de-al nostru a dovedit isi pastreaza gusturile culinare rafinate, chiar si atunci cand nu are loc de munca si adapost, fiind prins intr-un supermarket din Düsseldorf furand conserve cu caviar, somon si pastrav afumat si cateva sticle cu coniac, relateaza express.de.

Romanul, in varsta de 44 de ani, se afla de zece ani in Germania si a avut diferite locuri de munca in restaurante, la curatenie sau ca muncitor in mai multe depozite de materiale. Dupa ce s-a accidentat la spate, a suferit o interventie chirurgicala, si-a pierdut locul de munca si a ajuns sa traiasca pe strazi. El spune ca din aceasta cauza a si inceput sa fure. In cursul acestei saptamani, romanul a aparut in fata instantei, fiind acuzat de furt de alimente. El a incercat sa le explice  judecatorilor ca inca nu i-a fost aprobata cererea pentru ajutor de somaj si ca nu are bani de mancare: ”Onorata instanta, imi era foame!”

Intrebat de judecator de ce nu s-a dus sa manance la cantina saracilor, romanul a raspuns ca acolo mancarea l-ar fi costat 1,50 euro si cafeaua 20 de centi, si ca nu avea acesti bani. Cazul romanului nu a reusit sa starneasca compasiunea judecatorilor, care l-au condamnat la sase luni de inchisoare, fara eliberare conditionata. Instanta a fost destul de blanda, avand in vedere faptul ca barbatul a mai fost cercetat pentru alte 18 furturi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img