joi, 28 martie, 2024

ROMANIA, amenintata de viscol si ger! Un val de aer polar din Rusia loveste tara

Distribuie:

Publicat:

Am vazut cum arata iarna la 19 grade, chiar la sfarsitul saptamanii trecute. Acum, e vremea sa ne reamintim ca suntem in luna ianuarie.

Care sunt zilele cele mai friguroase si cand vine frigul sau ninsorile? Mihai Jurca a oferit mai multe detalii despre prognoza meteo din zilele urmatoare?

„Nu am avut iarna si zapada. In zilele viitoare va veni iarna adevarata si procesul de racire va incepe incepand de maine.

Un val de aer polar din Rusia loveste tara

In partea de Sud a tarii, ploile se vor trasforma in lapovita si ninsoare. Duminica apare soarele, dar vremea va fi extrem de rece! Temperaturile inregistrare in tara vor ajunge pana la -15 grade Celsius”, a spus Mihai Jurca.

Vremea 13 ianuarie. In Capitala, temperaturile nu vor depasi +2 grade Celsius, iar cele minime: -2 grade Celsius. Cerul este partial innorat, iar preciptatiile se vor transforma in ninsoare.

Meteorologii anunta ca iarna adevarata se va instala la sfarsitul acestei saptamani. Sambata, temperaturile vor fi percepute intre valorile de -8 si -3 grade Celsius.

Duminica si luni, valorile termice se vor mentine in jurul celor normale pentru mijlocul lunii ianuarie, apoi vor fi in crestere.

CITESTE SI: Gata, vine IARNA! Meteorologii avertizeaza ce se va produce din aceasta noapte si in weekend: “Mai suparator va fi…

Am avut parte de temperaturi mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada si caldura primavaratica de Boboteaza si de Sfantul Ion.

Vremea a surprins mult in aceasta perioada, dar se pare ca iarna isi intra in drepturi. In partea de sud a Moldovei si cea de nord-este a Munteniei au inceput sa cada precipitatii, care se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare.

Vineri, un val de aer polar vine in Romania, cuprinzand zonele mentionate mai sus.

In celelalte regiuni ale tarii, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceasta perioada, termometrele indicand valori in jur de 7=8 grade Celsius.

Meteorologul Gabriela Bancila a spus ce se va intampla incepind din aceasta noapte

„In cursul noptii de joi spre vineri ploile prezente in partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Pe parcursul zilei de vineri si mai ales sambata si duminica ninsorile slabe cantitativ sa fie prezente in regiunile sudice, mai suparator va fi vantul care se va asocia cu valorile coborate, astfel incat senzatia de rece va fi amplificata”, a spus meteorologul Gabriela Bancila.

Iata ce se intampla cu vremea sambata si duminica

Sambata racirea continua in toata tara. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 5 grade, cu cele mai mici valori in nordul Moldovei si cele mai mari, in vest.

Cerul va fi mai mult noros si local se vor semnala precipitatii slabe. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare in Oltenia si Moldova si pe arii restranse in Muntenia si Transilvania si mai ales sub forma de lapovita si ninsoare in Dobrogea, Banat si Crisana.

La munte vor fi numai ninsori. Vantul va avea intensificari temporare in aproape toata tara dar mai ales in sudul si sud-estul tarii, cu viteze la rafala in general de 45…55 km/h, mai mari pe litoral unde vor atinge 60…70 km/h.

In capitala, vremea va continua sa se raceasca, astfel ca de la 0 grade dimineata, maxima termica va fi de cel mult 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, insa doar trecator este posibil sa fulguiasca. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala in general de 45…50 km/h.

Duminica vremea va continua sa se raceasca. Temperaturile maxime se vor incadra intre -6 grade in estul Transilvaniei si 3 grade prin Banat. Va ninge slab pe arii restranse in sud-vest si pe litoral si cu totul izolat in rest.

Un val de aer polar din Rusia loveste tara

In Bucuresti, vremea va fi rece, cu cerul variabil. -5…-3 grade dimineata si in jur de -2 grade la amiaza. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul zilei.

In regiunile intracarpatice, cer mai mult noros si temporar precipitatii slabe mixte in Transilvania si sub forma de ploaie, spre seara, in regiunile vestice. Maximele mai mici decit ieri dar tot mari pentru aceasta data: 8 grade la Timisoara, Arad si Oradea, 7 la Baia Mare, 3 la Cluj, 6 la Sibiu si 1 grad la Miercurea Ciuc.

In sud, vreme inchisa cu ploi slabe dar pe arii extinse, ploi care spre seara trec tot mai mult in lapovita si ninsioare. Bate vantul si maximele termice, in general intre 3 si 6 grade, scad fata de sambata.

Vreme in racire, cu maxime 4 grade la Tulcea si 5 la Constanta, cu nori si precipitatii slabe, mai ales ploi. Vantul se intensifica treptat.

In Moldova racirea este accentuata: 0 grade maxima la Suceava, 2 la Iasi si Bacau si 3 la Galati. Vor fi precipitatii slabe, mai ales ninsori si vantul se va intensifica, in special in sudul regiunii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img