vineri, 29 martie, 2024

Romania are cel mai redus grad de educaţie financiară în UE

Distribuie:

Publicat:

Romania are cel mai redus grad de educaţie financiară din UE, potrivit datelor Eurostat, iar Fidelity Investments arată că femeile au mai multe griji financiare decât bărbaţii. 70% dintre femei nu au suficiente economii pentru un trai confortabil, arată studiul, arată Mediafax.

O altă anxietate accentuată de pandemie a fost creată de bani, arată ultimul studiu al companiei americane de servicii financiare Fidelity Investments.

Femeile spun că nu au suficiente economii pentru un trai confortabil, iar 71% dintre ele sunt nesigure pe capacitatea lor de a pune bani deoparte.

Cristina Chiriac este antreprenor. Spune că femeile au fost mult mai expuse acestei crize sanitare, iar ea este una dintre ele.

„Mă regăsesc în acest procent de 70%. Şi-am să dau şi o explicaţie economică, şi anume că marea majoritate a femeilor fie ele antreprenoare, fie angajate, activează în zona de servicii sau de comerţ sau de textile uşoare (…) zone extrem de afectate din puncte de vedere economic. Aşadar, presiunea financiară a fost fantastică, este în continuare, fie că eşti angajat sau antreprenor, ne-am confruntat cu aceste scăderi ale veniturilor. Sunt convinsă că presiunea a lăsat urme în psihicul fiecărei femei, inclusiv în ceea ce mă priveşte pe mine”, a spus Cristina Chiriac, preşedinte fondator CONAF.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img