vineri, 19 aprilie, 2024

Romania “maturata” de perchezitii. 12 judete sunt vizate

Distribuie:

Publicat:

Astazi,29 octombrie, 162 de politisti, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Inspectoratului General al Politiei Romane, efectueaza 52 de perchezitii in 12 judete si in municipiul Bucuresti, la persoane banuite ca au cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro, prin evaziune fiscala si spalare de bani. Vor fi puse in executare 46 de mandate de aducere.

Joi, 29 octombrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti efectueaza 52 de perchezitii in judetele Mehedinti, Timis, Alba, Arad, Ilfov, Dambovita, Dolj, Caras-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Salaj si in municipiul Bucuresti.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2008 – 2014, 45 de persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai 46 de societati comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale pentru societatile comerciale controlate de catre ei in mod direct sau prin persoane interpuse.

Acestia ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale reciclabile, piese auto si accesorii, precum si servicii transport-manipulare), in valoare totala de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 6 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img