sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Romania participa cu 12 sportivi la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio

Distribuie:

Publicat:

Romania va participa cu un numar record de sportivi, 12, la Jocurile Paralimpice de vara de la Rio de Janeiro, editia 2016, in perioada 7-18 septembrie.

Portdrapelul echipei Romaniei este ciclistul Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria Romaniei.

Cei 12 sportivi romani vor evolua la sase sporturi, fiind insotiti de sase antrenori: la atletism vor concura Florentina Hriscu (disc) si Florin Cojoc (saritura in inaltime), antrenor Adrian Tamas; Mihaela Lulea si Iulian Serban la canoe, antrenor Gheorghe Toth; Eduard Novak si Attila Olah la ciclism, antrenor Cristiano Valoppi; Alexandru Bologa la judo (nevazator), antrenor Tamas Gergely; Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina la inot, antrenor Daniel Nistoroiu; Dacian Makszin si Bobi Simion la tenis de masa, antrenor Anca Chereches.

La Jocurile Paralimpice vor lua parte 4.386 de sportivi din 176 de tari, care se vor lupta pentru 528 de medalii de aur la 23 de sporturi, pe 20 de arene.

Echipa Romaniei a participat duminica la ceremonia de receptie, in Piata Satului Olimpic de la Rio, alaturi de echipele Belgiei, Poloniei, Siriei si Trinidad-Tobago.

Comitetul Paralimpic International (IPC) a confirmat ca Jocurile Paralimpice de la Rio vor fi transmise, la televiziune, radio si online, de un numar record de tari, 154. In urma cu patru ani, la Londra, Jocurile Paralimpice au fost transmise in 115 tari.

Numarul biletelor vandute pentru Jocuri a depasit 1,5 milioane, iar organizatorii spera sa mai vanda si restul de un milion de bilete disponibile.

Ceremonia de deschidere este programata miercuri, de la ora locala 18,15 (joi, la 00,15, la Bucuresti) si va combina traditia sportiva cu cele mai bune expresii culturale ale orasului Rio si ale Braziliei, subliniind forta acestei tari si a poporului sau, care este obisnuit cu provocarile si cu sa isi demonstreze creativitatea.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img