vineri, 29 martie, 2024

Romania se alatura tarilor occidentale care au decis sa expulzeze ”diplomati spioni” rusi

Distribuie:

Publicat:

Romania se alatura tarilor occidentale care au decis sa expulzeze diplomati rusi in legatura cu cazul Skripal.

”Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE considera ca atacul de la Salisbury reprezinta o amenintare la adresa securitatii colective si a dreptului international. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit careia este foarte probabil ca Federatia Rusa sa fie responsabila de atac si cu faptul ca nu exista alta explicatie plauzibila.

Precizam ca, in solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozitiilor Conventiei de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti ca un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata si ca este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei”, este anuntul oficial facut de MAE.

Germania, SUA si Polonia au anuntat luni ca expulzeaza diplomati rusi, in cadrul unei actiuni coordonate ale tarilor occidentale ca raspuns la otravirea cu agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal si a fiicei acestuia Iulia pe teritoriul Marii Britanii, otravire in spatele careia s-ar afla, potrivit Occidentului, Federatia Rusa, informeaza AFP.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img