vineri, 19 aprilie, 2024

Romania se otraveste cu voia autoritatilor. Este prima tara europeana in care se experimenteaza fungicidul cancerigen INITIUM

Distribuie:

Publicat:

Din cate tari sunt pe planeta, doar Romania se grabeste sa foloseasca o substanta noua, foarte toxica, pentru culturile de cartofi, rosii, castraveti, ceapa, cat si pentru plantatiile de vita de vie.

Potrivit ecolife.ro, aceasta substanta se numeste INITIUM si sporeste pana la 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consortiu german de produse chimice, a dezvaluit ca Romania este prima tara din intreaga lume care a autorizat produsul sau Initium. Compania sustine ca „produsul fungicid va ajuta viticultorii sa treaca mai repede la o productie de inalta calitate“. Daca inalta calitate inseamna otravirea populatiei, atunci afirmatia este adevarata…

De asemenea, purtatorul de cuvant al companiei a afirmat ca in afara de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil in Romania incepand din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizatie pentru Zampro, un produs Initium pe baza de fungicid pentru culturile de cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Adica exact legumele de baza in alimentatie…

Compania pretinde ca „ambele produse au fost testate pe larg in teren si au demonstrat selectivitate ridicata si eficacitate impotriva unor daunatori“. Speram ca nu se refera la ceva „daunatori umani“ despre care Noua Ordine Mondiala considera ca suprapopuleaza planeta!

Roland Ringel, sef Proiectului de Dezvoltare al Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil: „Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al Initium, produsele au fost autorizate intr-un timp record de patru ani. Si, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar ele sunt, de asemenea, foarte usor de utilizat – se dizolva rapid si in apa, economisind astfel timp.“

Michael Hess, sef al Crop Protection pentru Europa Centrala, a declarat si el, cu un cinism specific tuturor managerilor de la marile companii transnationale de produse chimice: „fermierii romani doresc sa concureze cu succes pe piata europeana. Din acest motiv, exista un mare interes in domeniul tehnologiilor inovatoare.Produsele noastre foarte eficiente si ecologice de protectie a culturilor vor permite viticultorilor si fermierilor sa produca randamente ridicate si culturi sanatoase cu niveluri de reziduuri minime, in conformitate cu reglementarile UE.“

Produsele Initium vor completa portofoliul alaturi de alti compusi, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un multi-fungicid anti-imbolnavire pentru struguri. Dupa Enervin, se afirma propagandistic despre Cabrio Top ca este de asteptat sa devina „o forta propulsoare in materie de protectie a plantelor pentru vita de vie in Romania“.

Despre ce „propulsie“ si „protectie“ poate fi vorba, daca strugurii vor fi pur si simplu otraviti precum marul din povestea Alba ca Zapada, nu stim. Sa fim, oare, propulsati mai rapid spre lumea de dincolo? Se asteapta ca produsele Initiumsa fie inregistrate in Tarile de Jos si in Marea Britanie in prima jumatate a anului 2010, si alte tari europene vor urma.

Incepand cu 31 decembrie 2009, Romania este membra a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a starnit multe discutii contradictorii, mai ales din cauza ca in acest an, conform Codexului, tara noastra este obligata sa foloseasca experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care contine o substanta chimica extrem de toxica, numit INITIUM, care va fi utilizat in culturile de vita de vie, cartofi, rosii, castraveti si ceapa.

1 mg de INITIUM care este introdus in organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Daca ingurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodata din organism.

Pentru a putea sa-ti faci seara un ceai de tei va trebui sa iei reteta de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piata nu vor mai ramane decat foarte putine.

Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img