joi, 28 martie, 2024

Romania si Georgia vor juca meciuri-test cu echipele din turneul celor 6 natiuni incepand din 2020

Distribuie:

Publicat:

World Rugby, forul care guverneaza rugbyul mondial a adoptat un calendar international pentru perioada 2020-2032 in care li se da sansa natiunilor din a doua divizie valorica sa aiba partide periodice cu echipe din primul esalon.

Astfel, Romania si Georgia vor putea avea meciuri test cu echipele care evolueaza in Turneul celor Sase Natiuni, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul „worldrugby.org”. Cele doua natiuni care domina al doilea esalon valoric al rugbyului continental  vor gazdui in luna iulie partidele cu echipele din turneul de traditie al Europei, urmand ca in noiembrie sa le intoarca acestora,  vizita.

Noul calendar international aprobat de oficialii World Rugby pune un mai mare accent pe perioadele de odihna ale jucatorilor, promoveaza sanse egale intre echipele din al doilea esalon valoric si marile natiuni si armonizeaza legatura dintre meciurile internationale si cele din competitiile interne. „Intelegerea pe care am convenit-o asupra optimizarii calendarului global pentru intervalul 2020-2032 ofera certitudine si stabilitate pentru perioada de dupa Cupa Mondiala din 2019 din Japonia” a declarat  Bill Beaumont, presedintele World Rugby.

Daca pana acum calendarul international competitional era gandit pe trei structuri: competitiile din emisfera nordica, cea sudica si meciurile din noiembrie, World Rugby a adus o imbunatatire prin crearea unei ferestre competitionale in luna iulie, care ar inlocui-o pe cea din iunie. Astfel, meciurile s-ar disputa in primele trei saptamani ale lunii iulie,  echipele avadnd astfel mai mult timp sa se pregateasca. Tarile din primul esalon vor urma sa faca turnee in SUA, Canada, Romania, Georgia, zona Pacificului, Japonia, iar natiunile din cel de-al doilea esalon pot infrunta echipele din emisfera de sud sau din Turneul celor Sase. “, se arata pe site-ul Federatiei Romane de Rugby.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img