vineri, 29 martie, 2024

Romanii din diaspora vor sa depuna plangere impotriva ministrului Carmen Dan pentru cozile de la pasapoarte

Distribuie:

Publicat:

Carmen Dan, ministrul de Interne, este criticata pentru cozile interminabile din fiecare vara de la ghiseele pentru eliberarea pasapoartelor, reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa amenintand ca, daca aceasta nu va rezolva problema, vor depune o plangere penala impotriva ei.

„De la inceputul lunii august, in fata ghiseelor pentru eliberarea pasapoartelor s-au format cozi uriase din cauza neadaptarii acestor servicii la valul mare de romani care vin din strainatate in vacanta si doresc sa isi schimbe si documentele. Daca doamna ministru nu va rezolva cu maxima urgenta aceasta problema, FADERE va face plangere penala impotriva acesteia. Este inadmisibil ca, dupa 10 ani, sa spui ca inca esti luat prin surprindere de romanii care, in luna august, vin in numar mare in tara si doresc sa isi innoiasca documentele. Statul roman inca nu s-a obisnuit cu ideea ca 25% dintre cetatenii sai sunt plecati in afara tarii. Este revoltator ca un cetatean roman, care vrea sa isi petreaca doua saptamani de concediu impreuna cu familia, sa isi piarda jumatate din timp pe la ghisee”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.
Reprezentantul FADERE a mai subliniat ca aceasta situatie creata la ghiseele pentru eliberarea pasapoartelor poate fi un exemplu de raspuns la intrebarea politicienilor vizavi de intoarcerea in tara a romanilor din diaspora.
„Dupa ce ai locuit cativa ani intr-o tara occidentala, iti vine greu sa mai accepti bataia de joc damboviteana a statului fata de cetatean”, a mai transmis Daniel Tecu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img