marți, 16 aprilie, 2024

Romanii sunt printre europenii care stau cel mai putin timp in fata televizoarelor sau pe telefoane dupa terminarea orelor de program

Distribuie:

Publicat:

Romanii se afla pe locul trei, dupa italieni si austrieci intr-un clasament format din 15 state, in care populatia petrece cel mai putin timp in fata ecranelor dupa terminarea orelor de program, arata un studiu al Eurostat, potrivit descopera.ro. Europenii cu varste cuprinse intre 20 si 74 de ani petrec dupa serviciu intre doua si trei ore pe zi in fata unui ecran, relateaza Mediafax.

Un sondaj realizat in 15 tari membre ale Uniunii Europene, intre 2008 si 2015, arata ca timpul pe care adultii il petrec in afara serviciului si implica activitati legate de utilizarea ecranelor (cum ar fi timpul petrecut in fata televizorului sau a altor mijloace de informare in masa, jocuri pe calculator sau alte activitati bazate pe ecrane), variaza intre 3 ore in Grecia, pana la doar doua ore in Italia.

Cele mai mici ponderi ale timpului petrecut in fata ecranelor dupa terminarea orelor de program s-au inregistrat in Italia, unde localnicii petrec sub 2 ore in fata gadgeturilor. Italienii sunt urmati de austrieci, care petrec putin peste 2 ore, si de romani care petrec sub 2 ore si 30 de minute in fata ecranelor. La polul opus se claseaza Grecia, unde cei mai multi dintre respondeti petrec peste 3 ore in fata ecranelor, urmata de Belgia si Finlanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img