joi, 18 aprilie, 2024

Romsilva a vandut o cantitate uriasa de 2,55 milioane de mc de lemn din 2019 la licitatie publica

Distribuie:

Publicat:

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, din care aproape 80% sunt certificate la nivel internaţional, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În acest sens o cantitate 2,55 milioane de metri cubi de masă lemnoasă din anul de producţie 2019 a fost adjudecată la licitaţiile organizate până în prezent de direcţiile silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, la un preţ mediu de 204,39 lei/metru cub, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei, informează Agerpres.

 

Cea mai mare cantitate de masă lemnoasă adjudecată prin licitaţie a fost înregistrată de Direcţia Silvică a judeţului Suceava, cu 357.964 metri cubi, urmată de Direcţia Silvică Bacău – 260.525 metri cubi şi Direcţia Silvică Neamţ, cu 258.999 metri cubi.

Volumul total la nivel naţional oferit spre adjudecare la licitaţiile direcţiilor silvice judeţene a fost de 4,164 milioane metri cubi, cele mai mari cantităţi fiind disponibile în judeţele Suceava – 396.823 metri cubi, Caraş-Severin – 329.222 metri cubi şi Bacău – 282.928 metri cubi.

Potrivit datelor Romsilva, cel mai mare preţ de adjudecare a fost înregistrat în judeţul Teleorman – 407,76 lei/metru cub, urmat de judeţul Dâmboviţa – 356,62 lei/metru cub şi judeţul Satu Mare – 290,49 lei/metru cub.

Rezultatele licitaţiilor de masă lemnoasă organizate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva sunt afişate pe pagina de internet a regiei, într-o secţiune dedicată, asigurând transparenţa în relaţia cu operatorii economici.

Volumele de masă lemnoasă oferite pentru acest an, volumul rămas disponibil pentru următoarele licitaţii, precum şi preţurile de adjudecare, vor fi publicate şi actualizate permanent pe pagina de internet a Romsilva, menţionează un comunicat al regiei remis luni AGERPRES.

Toate aceste informaţii se regăsesc pe pagina www.rosilva.ro, la secţiunile "Preţuri lemn pe picior" şi "Volum lemn disponibil". Informaţiile vor fi actualizate permanent, în urma derulării procedurilor de licitaţie, spun reprezentanţii regiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img