sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Rugaciunea aceasta se rosteste inaintea icoanei din imagine, care e facatoare de minuni. Dupa cum ii spune si numele, te ajuta cand ai un necaz si-ti aduce bucurie si alinare

Distribuie:

Publicat:

Rugaciunea aceasta se rosteste inaintea icoanei din imagine, care e facatoare de minuni. Dupa cum ii spune si numele, te ajuta cand ai un necaz si-ti aduce bucurie si alinare!
Cum Te vom numi pe Tine, Fecioara, Ceea Ce ce pe robii Tai cei cuprinsi de mahnire ii ridici la lumina izbavirii si picuri in suflete untdelemnul milostivirii spre inecarea durerilor celor de multe feluri? Nu ne parasi in ceasul necazurilor si mai cu seama cand norii grei ai deznadajduirii se ivesc pe bolta inimii noastre. Cu ale Tale staruitoare rugaciuni dobandeste iertare pacatelor noastre si ne intareste pe piatra credintei. Primeste din nevrednicele noastre maini flori de cuvinte multumitoare si ne impartaseste de mireasma pocaintei celei mantuitoare.

Ca Una Ce esti Bucuria crestinilor, cerceteaza si sufletul meu cel cuprins de lanturile intristarii si il calauzeste catre izvorul dumnezeiestii linistiri. Adapa-l din apa pocaintei si il curateste de toata rautatea, ca sa aduca roade de fapte buna si sa se izbaveasca de focul cel vesnic.
Bucuria celor necajiti esti cu adevarat, caci numai Tu iei in mainile Tale de Maica durerile noastre si ai putere a ridica din adancul deznadajduirii pe cei ce te cinstesc pe Tine.
Marire purtarii Tale de grija! Marire milostivirii Tale Preacurata, prin care scoti pe toti din adancurile cele mai de jos ale pacatului si ii povatuiesti la calea mantuirii. Nu ne parasi nici pe noi pana in sfarsit, ci in ceasul infricosator al mortii sa ne fii Sprijinitoare, solindu-ne iertare si mantuire de la Hristos, ca sa Te cinstim pe Tine cu multumire in veci, strigand: Bucura-Te, Maica Luminii Celei neapuse, Pamantul roditor de mantuire, Oglinda inteleptilor, Bucuria celor smeriti, Binecuvantarea rugatorilor!

***

Eufimia, sora Patriarhului Ioachim (1674-1690) suferea de o boala incurabila de foarte multi ani. Nemaiprimind sperante de viata din partea medicilor, aceasta s-a spovedit si impartasit, pregatindu-se astfel de sfarsitul vietii acesteia pamantesti.
Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” este praznuita pe 23 iulie, 24 octombrie si 19 noiembrie.
Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” este numele a cel putin trei icoane facatoare de minuni, asemanatoare la infatisare. Pe 24 octombrie, Biserica praznuieste icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” din Bolisaia Ordinka (Moscova), datorita unei minuni petrecute pe 24 octombrie 1688.

Eufimia, sora Patriarhului Ioachim (1674-1690) suferea de o boala incurabila de foarte multi ani. Nemaiprimind sperante de viata din partea medicilor, aceasta s-a spovedit si impartasit, pregatindu-se astfel de sfarsitul vietii acesteia pamantesti. Intr-o dimineata, pe cand se ruga, a auzit o voce care a zis: Eufimia, mergi la biserica Schimbarii la fata a Fiului meu. Acolo vei gasi o icoana numita „Bucuria tuturor celor necajiti”. Cere preotului sa-ti citeasca rugaciuni inaintea icoanei mele si sa savarseasca Sfantul Maslu, ca sa sfinteasca aghiasma cu care trebuie sa te stropeasca. Si te vei vindeca!
Ascultand sfatul primit in timpul rugaciunii, Eufimia a mers la biserica, unde dupa ce s-a rugat si a fost stropita cu aghiasma, a primit vindecare. Aceasta vindecare miraculoasa s-a petrecut pe 24 octombrie 1688.
In icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti”, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu este zugravita in intregime, printre florile din Rai, cu bratele deschise si cu capul inclinat, pentru a putea primi rugaciunile crestinilor. Mantuitorul Hristos este zugravit deasupra, in nori, binecuvantand.

Desi sta in Rai, Maica Domnului este cu noi. Acest lucru este redat in aceasta icoana prin faptul ca Maica Domnului este inconjurata de credinciosii care se roaga, dar si de sfintii ingeri care le poarta rugaciunile catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
In alte versiuni ale icoanei, Maica Domnului este reprezentata stand pe nori si tinand Pruncul pe bratul stang, nemaifiind inconjurata de florile Paradisului, ci avand reprezentata deasupa Sfanta Treime.
Maica Domnului, desi este in Rai, ea ne primeste si asculta cu dragoste rugaciunile noastre, ale celor necajiti, mijlocind catre Fiul pentru noi. Mijlocirea ei neincetata si dragostea de mama, ajuta la vindecarea bolilor si potolirea necazurilor noastre.

Pe langa Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” din Bolisaia Ordinka (Moscova), mai sunt cunoscute ca icoane facatoare de minuni ce au acelasi tipar:
– Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” din Sankt Petersburg. (praznuita pe 23 iulie) – aceasta icoana mai este denumita si „a monedelor”
– Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” din Paris (praznuita pe 19 noiembrie)
– Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” din S.U.A.
– Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” din Ivanovo

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img