joi, 25 aprilie, 2024

RUSADA va relua testarea antidoping in luna mai

Distribuie:

Publicat:

Agenţia antidoping din Rusia (RUSADA) a anunţat miercuri că va relua progresiv testele antidoping spre sfârşitul lunii mai, după ce a existat o pauză din cauza restricţiilor impuse de guvern pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Directorul general al RUSADA, Iuri Ganus, a precizat într-o conferinţă de presă online că agenţia a elaborat un plan de reluare a testelor antidoping, care au fost abandonate la sfârşitul lunii martie.

''Acum aşteptăm ultimele recomandări ale Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA/AMA). Vom începe activitatea de testare în ultimele zece zile ale lunii mai'', a precizaat Ganus.

Ofiţerii de control doping vor purta combinezoane de protecţie la reluarea testelor, pentru a se proteja pe ei înşişi şi pe sportivi, a adăugat Victoria Barinova, şeful departamentului de testare de la RUSADA.

Moscova şi alte regiuni din Rusia au fost declarate zone închise, pentru a stopa pandemia de Covid-19, virus care a infectat peste 165.000 de persoane în Rusia şi a provocat peste 1.500 decese.

RUSADA a fost suspendată în 2015, după ce AMA/WADA a descoperit probe ale unui dopaj în masă în rândul sportivilor ruşi.

Agenţia a fost reinstaurată în septembrie 2018, sub rezerva îndeplinirii unor condiţii, dar anul trecut RUSADA a fost declarată neconformă, după ce AMA/WADA a descoperit că laboratorul antidoping de la Moscova a manipulat datele pentru a ascunde testele pozitive ale unor sportivi.

Rusia a demarat un recurs la TAS prin care contestă suspendarea pe patru ani a participării sportivilor săi în competiţiile internaţionale majore sub steag propriu, din cauza alterării datelor de laborator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img