joi, 28 martie, 2024

Rusii tin cu dintii de Crimeea si BARICADEAZA intregul bazin al Marii Negre

Distribuie:

Publicat:

Marina rusa va instala in Crimeea baterii de rachete sol-aer Buk pentru a proteja intreaga infrastructura militara terestra din peninsula, in special navele si submarinele Flotei Rusiei din Sevastopol, de eventuale atacuri ale unor avioane, drone sau rachete de croaziera inamice, a relatat luni in pagina sa electronica semioficiosul Izvestia, preluat de agerpres.

Potrivit expertilor citati de ziar, aceste baterii Buk, impreuna cu sisteme de rachete antiaeriene S-300 si S-400, pot inchide complet spatiul aerian al Crimeii si al Marii Negre, in caz de necesitate.

O sursa din cadrul comandamentului Flotei Rusiei din Marea Neagra a declarat pentru Izvestia ca decizia de principiu privind instalarea bateriilor Buk in Crimeea a fost deja luata de Moscova. Noile sisteme de rachete antiaeriene vor intra in componenta Regimentului de rachete antiaeriene nr.1096 cu baza in Sevastopol. Intr-o prima etapa, Moscova va trimite in peninsula “Buk-M2”, iar mai tarziu “Buk-M3”, o varianta mult mai avansata.

Nu se stie inca data exacta a instalarii acestor baterii. In prezent, in dotarea Regimentului de rachete antiaeriene nr.1096 se afla in principal sisteme de rachete “Osa”.

La ora actuala, in Crimeea s-au incheiat operatiunile de desfasurare a Diviziei nr.51 aerospatiale si de aparare aeriana. Aceasta este echipata cu sisteme de rachete antiaeriene S-300 si S-400, precum si cu sisteme antiaeriene Pantsir (un sistem combinat cu raza scurta-medie, compus din rachete sol-aer si tunuri antiaeriene destinat protectiei obiectivelor si zonelor tinta).

“Regimentele Diviziei nr.51 apara obiective strategice importante de infrastructura in Crimeea”, a declarat pentru Izvestia expertul militar independent Anton Lavrov. “Regimentul nr.1096 va acoperi obiectivele Flotei Marii Negre si navele trimise in mare in caz de alerta”, a indicat el, adaugand ca toate aceste structuri, in caz de necesitate, vor desfasura o aparare “stratificata” deasupra Crimeii si in spatiul aerian al Marii Negre, fiind “capabile sa faca fata celor mai avansate tehnologii ale inamicului”.

Pana de curand, sistemele de rachete antiaeriene “Buk” se aflau doar in dotarea brigazilor de aparare antiaeriana din cadrul trupelor terestre. Recent, astfel de baterii au aparut si in cadrul Fortelor aerospatiale ruse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img