vineri, 19 aprilie, 2024

Rusine PMP VASLUI: Deputatul Bichinet risca sa fie sanctionat pentru limbajul urban din Parlament

Distribuie:

Publicat:

Se solicita sanctionarea lui Corneliu Bichinet, actual deputatul al PMP Vaslui, dupa ce a avut un limbaj cu tenta sexuala, chiar la pupitrul din Camera Deputatilor.

Dupa iesirea necontrolata a deputatului Nicolae Bacalbasa (PSD), Corneliu BICHINET, fostul presedintele al Consiliului Judetean Vaslui, s-a indreptat catre tribuna si, foarte sigur si mandru de sine, a declarat: “Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta”.
     
Acum, Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita Biroului Permanent al Camerei Deputatilor declansarea procedurii de sanctionare a deputatilor Nicolae Bacalbasa si Corneliu Bichinet pentru ca au proferat “o serie de jigniri” la adresa unor colegi, folosind inclusiv “cuvinte si gesturi obscene” de la tribuna.

“Credibilitatea Parlamentului Romaniei pare ca se degradeaza de la un mandat la altul, in opinia noastra o parte a explicatiei tinand si de lipsa de reactie a conducerii Camerei Deputatilor, a presedintilor de sedinta in mod special, prin inactiunea lor acestia incurajand tacit aceasta degradare a discursului parlamentar. In acest sens, IPP solicita cu toata politetea, dar si fermitatea Biroului permanent al Camerei Deputatilor declansarea procedurii de sanctionare a deputatului Nicolae Bacalbasa din Circumscriptia electorala Galati, respectiv a deputatului Corneliu Bichinet din Circumscriptia Electorala Vaslui. In sedinta de plen din ziua de 9 mai 2017, acestia au proferat o serie de jigniri la adresa unor colegi, folosind inclusiv cuvinte si gesturi obscene de la tribuna”, se arata in comunicatul IPP

Reamintim faptul ca acest individ Corneliu Bichinet a ajuns parlamentar in urma redistribuirii voturilor, reusind astfel sa obtina un mandat de deputat, desi a fost votat de doar cateva mii de persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img