vineri, 19 aprilie, 2024

S-A FACUT DREPTATE ! INSTANTA A DAT VERDICTUL : Firma lui FARMAZON este responsabila de moartea unui om

Distribuie:

Publicat:

Dupa aproape opt ani de zile de la producerea accidentului , judecatorii au dat verdictul in procesul in care inculpati erau Transmir si Gheorghita Diaconu cercetati pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.        
                                                 
 In Octombrie 2009 omul de afaceri , Constantin Radacina,  avea sa isi gaseasca sfarsitul sub rotile unui utilaj de mare tonaj. Acesta apartinea societatii Transmir si se deplasa pe Drumul European 581 desi nu avea voie.                                                                                                         

 Instanta de judecata a decis condamnarea societatii Transmir la plata unei amenzi penale in cuantum de 10.000, sa achite familiei victimei 40.000 de euro daune morale, 30.800 lei contravaloarea autoturismului distrus in accident si 25.000 lei cheltuieli de inmormantare si pomeni ulterioare. La aceste sume, potrivit deciziei instantei, se vor adauga dobanzile legale aferente calculate de la momentul producerii tragediei si pana la momentul platii efective, sume care vor fi indexate cu rata indicelui de inflatie. Decizia nu este definitiva.

UN ACCIDENT CARE LE-A DAT BATAI DE CAP ANCHETATORILOR.   
 
Teribilul accident s-a produs in octombrie 2009 cand un  autoincãrcãtor( vola)  de 25 de tone, condus de Vasile Gheorghitã Diaconu, a iesit de la Banca si se indrepta spre Barlad. Utilajul avea luminile de avarie in functiune si masinã de insotire, dupã cum au stabilit anchetatorii. Din urmã a venit un autoturism de teren marca Ford, condus de Constantin Rãdãcinã, patronul popasului “Poliana”. Acesta  s-a izbit violent de partea din spate a volei.. In urma impactului masina a suferit daune majore Omul de afaceri  a fost scos dintre fiarele contorsionate de cãtre echipajul de descarcerare, iar medicii de la ambulantã s-au luptat sã-l tinã in viatã, fãrã sã reuseascã insã.  

In prima faza  magistratii barlãdeni s-au pronuntat doar pentru Vasile Gheorghitã Diaconu, soferul de pe volã. Acesta a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca  nu a respectat conditiile transportului agabaritic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img