vineri, 29 martie, 2024

S-a intors lumea cu fundu-n sus! Preotii de la Manastirea Golia au fost executati. Au ajuns sa plateasca despagubiri in rate pentru jocurile de noroc

Distribuie:

Publicat:

Final neasteptat intr-un dosar de executare in care este implicata Mitropolia Moldovei si Bucovinei • Din cauza fostului staret de la Manastirea Golia, urmeaza sa fie platite daune de peste 50.000 euro • Chiar daca hotararea instantei este definitiva, clericii au negociat cu creditorul o alta forma de plata • Staretul Vitalie era cunoscut pentru patima jocurilor de noroc • O parte importanta din sumele imprumutate era folosita pentru ostoirea pornirilor • Chiar daca in proces a fost implicata si Mitropolia, responsabilitatea a revenit exclusiv Manastirii Golia

In spatiul public s-a discutat de multe ori despre averile preotilor si bisercilor din tara. La un moment dat, s-a estimat ca averea clericilor ar fi de de 3 miliarde de euro, iar mai apoi de 10 miliarde de euro. Aici intra terenuri, cladiri, paduri. Chiar daca sta bine la capitoul incasari, Biserica Ortodoxa Romana este deficitara la capitolul plati.

Spre exemplu, Manastirea Golia de la Iasi a fost obligata de instanta sa achite o datorie de 60.000 euro catre Gabriel Gherghesanu, angajat in administratia publica locala. Chiar daca sentinta este executorie, nu s-a ajuns la sechestre pe bunurile manastirii. In consecinta, Gherghesanu a fost abordat de catre conducerea de la Golia pentru a stabili o intelegere privind plata debitului.

Mai precis, preotii au cerut ca datoria sa fie platita in rate. Deoarece s-a mai ars in relatia cu fetele bisericesti, Gherghesanu a cerut incheierea unui acord notarial. Documentul arata ca Manastirea Golia trebuie sa plateasca lunar o rata de aproape 4 mii de euro pana la stingerea debitului. Contactati telefonic, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au precizat ca s-a ales aceasta formula, deoarece suma ar fi importanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img