vineri, 29 martie, 2024

S-a stins unul dintre cei mai importanți oameni din lumea Formulei 1

Distribuie:

Publicat:

Veste tristă pentru toți fanii de Formula 1! S-a stins din viață Sir Frank Williams, fondatorul și fostul director al echipei de Formula 1 Williams Racingc. Acesta avea vârsta de 79 de ani, iar anunțul a fost făcut de către echipa sa, pe rețelele de socializare. Fanii săi au transmis numeroase mesaje de condoleanțe.

Cine a fost Sir Frank Williams

Frank Williams a fost omul care a pus bazele uneia dintre cele mai titrate echipe din istoria Formulei 1. Actuala Williams Racing a cucerit nu mai puțin de nouă titluri mondiale la constructori, ultima dată în 1997.

În 1986, Frank a suferit un accident cumplit și  a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, el a ales să nu renunțe la pasiunea sa, Formula 1.

În ultimii ani, Fank Wiliams nu a mai fost la fel de influent, cedând din autoritate fiicei sale Claire. Famila Williams a renunțat definitiv la echipă în acest an, când a cedat-o fondului de investiții american Dorilton.

După anul 2016 Frank Williams s-a confruntat cu foarte multe probleme de sănătate și a fost itnernat în spital de mai multe ori. Astăzi a fost făcut anunțul trecerii sale în neființă, o veste extremă de tristă pentru toți cei care l-au iubit, dar și pentru fanii Formula 1.

Williams Racing a anunțat astăzi moartea fondatorului și fostului manager: „Este o tristețe imensă. Putem confirma moartea lui Sir Frank Williams, fondatorul și fostul Principal al echipei. Avea 79 de ani. A fost internat în spital vineri, iar astăzi ne-a părăsit, împăcat, cu familia alături. Astăzi plătim tribut pentru tot ce ne-a făcut. Ne va lipsi!”.

Un mesaj  de condoleanțe a fost transmis și de către Stefano Domenicali, președintele Formula 1: „În acestă dimineață, Claire Williams m-a sunat să mă informeze de moartea iubitului ei tată. A fost un adevărat colos al sportului nostru. A depășit atât de multe dificultăți. Un luptător, nimic nu l-a oprit, a câștigat toate bătăliile. Va rămâne în istoria acestui fenomen”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img