vineri, 26 aprilie, 2024

S&P a confirmat ratingul SUA dupa victoria lui Trump

Distribuie:

Publicat:

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s a confirmat, miercuri, ratingurile din categoria investment grade “AA+/A-1+” cu perspectiva stabila atribuite SUA dupa victoria candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidentiale, transmite Reuters.

 Donald Trump va prelua functia de presedinte al SUA in luna ianuarie 2017 iar republicanii vor detine o majoritate de control atat in Camera Reprezentantilor cat si in Senatul SUA.

“Plecam de la ipoteza ca soliditatea institutiilor si echilibrul puterilor din SUA vor sprijini punerea in aplicare a politicilor intr-o administratie Trump, in pofida lipsei de experienta a noului presedinte, care ridica unele incertitudini cu privire la propunerile sale”, se arata intr-un comunicat de presa al S&P.

Potrivit agentiei de evaluare, SUA beneficiaza de pe urma economiei sale diversificate si rezistente precum si de pe urma statutului sau de emitent al principalei valute mondiale. Cu toate acestea, S&P arata ca nivelul mare al datoriei guvernamentale a tarii precum si incertitudinea crescuta cu privire la traiectoria sa constrang ratingurile acordate celei mai mari economi a lumii. Potrivit S&P, ratingul SUA ar putea fi imbunatatit daca va constata eforturi spre o politica fiscala mai proactiva si politici publice care sa duca la o povara a datoriei mai mica.

Anterior, Fitch Ratings, o alta importanta agentie de rating, a anuntat ca victoria lui Trump la alegerile prezidentiale nu are implicatii pe termen scurt asupra ratingului “AAA” cu perspectiva stabila atribuit SUA. La randul sau, agentia Moody’s Investors Service a anuntat inca din luna septembrie ca alegerile prezidentiale nu vor afecta ratingul “AAA” atribuit SUA.

SURSA:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img