vineri, 19 aprilie, 2024

S.P. F. Husi : Aproximativ 100 litri de alcool depistat la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera vasluieni, impreuna cu lucratorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita, au depistat la controlul de frontiera aproximativ 100 litri de alcool pe care doi barbati cu cetatenie romana si R. Moldova incercau sa ii introduca ilegala in tara prin sustragere de la controlul de frontiera.

Miercuri, 10 mai a.c. in jurul orei 22.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localitatii de frontiera Dranceni un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova, condus de Sergiu C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 39 de ani.

La controlul de frontiera efectuat asupra mijlocului de transport a fost descoperita cantitatea totala de 88,5 litri de alcool, ambalat in recipiente de capacitati diferite, ascunse in coletele si bagajele transportate, pentru care soferul nu detinea documente legale.

Cu privire la cele constatate, Sergiu C. a declarat ca transporta coletele si bagajele respective in Italia si ca nu are cunostinta despre faptul ca in interiorul coletelor se afla produse accizabile.

Intreaga cantitate de 88,5 litri alcool a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor si politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
   
* In aceeasi zi, in jurul orei 18.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra in tara, cetateanul roman Gheorghii B., in varsta de 34 de ani, care conducea un autocamion inmatriculat in Romania.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din politisti frontiera si lucratori vamali a descoperit intr-un spatiu de depozitare din interiorul cabinei soferului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, cantitatea de 9 litri whisky.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii bunurilor in valoare totala de 360 lei si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img