vineri, 19 aprilie, 2024

Salariile in educatie, majorate cu 50% in doua transe

Distribuie:

Publicat:

Programul de guvernare al PSD in domeniul educatiei prevede, intre altele, marirea salariilor personalului didactic cu 20 la suta de la 1 iulie 2017 si cu 30 la suta de la 1 ianuarie 2018, conectarea tuturor scolilor la internet, constructia a 2.500 de crese, gradinite si unitati after-school si elaborarea Legii Manualului, care sa reglementeze achizitia manualelor scolare pentru invatamantul preuniversitar.

Programul de guvernare prevede asigurarea unui sistem de salarizare si motivare financiara “corespunzator rolului pe care cadrul didactic il indeplineste in societate”.

De aceea, salariile personalului didactic ar urma sa fie majorate cu 20 la suta de la 1 iulie 2017 si cu 30 la suta de la 1 ianuarie 2018.

In capitolul “Politici in domeniul educatiei”, mai este prevazuta conectarea tuturor scolilor la internet prin conexiuni de mare viteza, realizarea de wireless campus-uri, incepand cu invatamantul liceal, precum si asigurarea necesarului de microbuze pentru transportul scolar si a unor campusuri scolare in centrele de comuna la standarde europene.

Programul PSD mai prevede reducerea ratei de parasire timpurie a sistemului educational, precum si dezvoltarea sistemului de servicii de educatie timpurie, pentru copiii intre 0 si 6 ani, “prin curriculum adecvat si cadre didactice bine pregatite, dar si prin implicarea parintilor, cu dezvoltarea si furnizarea de cursuri parentale, sau dezvoltarea de masuri de stimulare financiara”.

Potrivit documentului, se va realiza reforma curriculara si vor fi innoite toate manualele.

“Vom modifica Legea educatiei pana cel tarziu 1 ianuarie 2018 si vom elabora Legea Manualului care sa reglementeze achizitia manualelor scolare pentru invatamantul preuniversitar”, se mai arata in programul de guvernare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img