vineri, 19 aprilie, 2024

Saptamana ” „T.I.S.P.O.L. SPEED” la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In perioada 1 – 7 aprilie., sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, s-a desfasurat, la nivel national, actiunea T.I.S.P.O.L. SPEED, inscrisa in Calendarul de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.)  pentru anul 2019.
Controalele Politiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteza si reducerea numarului si gravitatii consecintelor accidentelor rutiere inregistrate pe fondul vitezei neadaptate conditiilor de drum si a celei excesive, politistii rutieri fiind in teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea masurilor legale in caz de nerespectare a legislatiei in domeniu.
In judetul Vaslui, in cele sapte zile de actiune, au actionat un numar de 70 de politisti rutieri,  fiind oprite pentru control 1.291 autovehicule si legitimate 1.317 de persoane.
Au fost constatate  1.124 de abateri cu caracter contraventional. Cele mai multe contraventii au fost constatate de politistii Serviciului Rutier si de cei ai Birourilor Rutiere Vaslui si Barlad.

Totodata, in 44 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteza si depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise pe  sectorul de drum respectiv, s-a dispus masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 456.528 lei, iar ca masura complementara au fost retinute 64 permise de conducere si retrase 9 certificate de inmatriculare.

 Politistii vasluieni vor actiona in continuare in vederea impunerii unui climat de disciplina si siguranta in randul conducatorilor de autovehicule si combaterea tuturor faptelor antisociale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img